Salut
Societat 12/04/2019

Salut no preveu "mesures excepcionals" contra el fong resistent 'Candida auris'

El departament diu que "no hi ha alerta", tot i que se n'han detectat casos en set hospitals de l'Estat

Ara
1 min
Una soca de Candida auris analitzada al Centre de Control de Malalties Infeccioses (CDC).

BarcelonaEl departament de Salut treu ferro a la possible presència als hospitals catalans del 'Candida auris', el fong agressiu que pot provocar infeccions fatals a persones amb un estat de salut seriosament compromès. "No hi ha alerta i no es preveuen mesures excepcionals més enllà de les que ja s'apliquen sempre", ha indicat la consellera de Salut, Alba Vergés, que aquest dimecres assistia en una comissió per a la millora de l'accessibilitat al sistema sanitari públic celebrada a l'Hospital Universitari de Bellvitge (L'Hospitalet de Llobregat).

La conselleria ha assegurat aquest divendres a l'ARA que el Govern no té constància de cap cas a Catalunya, però que "estaran atents" a qualsevol indici. De fet, han assenyalat que la xarxa de vigilància epidemiològica està obligada a comunicar de manera immediata tot tipus d'informació que pugui apuntar a l'activació d'un focus epidèmic als hospitals del país, i ha defensat que la salut pública catalana és "molt curosa" i que es mantindran les mesures de prevenció "de sempre": neteja i desinfecció de les instal·lacions. "No cal activar cap alarma", han insistit.

Aquesta nova espècie de fong, que és molt resistent als sistemes tradicionals d'higiene i desinfecció, ja s'ha detectat en set centres hospitalaris espanyols, entre els quals l'Hospital La Fe de València. Del 'Candida auris', però, també se'n coneixen casos a Valladolid i a Madrid. Una proximitat que fa que els experts no descartin la possibilitat que es produeixin brots a Catalunya.

stats