Salut
Societat Salut 16/03/2023

Brot de sarna a la Facultat de Matemàtiques de la UB amb sis estudiants infectats

La universitat ha avisat a tots els usuaris del centre i ha activat els protocols de desinfecció

ARA
1 min
Imatge panoràmica de l'edifici d'estudis universitaris més antic de Catalunya, seu de la UB.

BarcelonaLa Universitat de Barcelona (UB) ha detectat un brot de sarna a la Facultat de Matemàtiques, que, de moment, afecta sis estudiants. Ho confirmen a l'ARA fonts del centre, que va assabentar-se de la situació aquest dimecres i va activar el protocol que marca l'Oficina de Seguretat i Salut de la UB. Als alumnes afectats se'ls ha adreçat a l'atenció primària i es preveu que els recomanin aïllar-se durant set dies, atesa la ràpida propagació de la malaltia.

També s'ha avisat a tots els usuaris de la universitat i s'ha iniciat un exhaustiu procés de desinfecció. Així, aquest dijous a primera hora s'ha fet una neteja de tots els espais de la facultat amb lleixiu i el procés es repetirà durant 12 dies. Les classes, amb tot, han continuat amb normalitat als espais prèviament netejats. La UB ha notificat la situació al departament de Salut i espera més instruccions.

L'escabiosi o sarna és una malaltia de la pell contagiosa que provoca molta picor. La transmissió acostuma a ser per contacte personal pròxim i perllongat amb la pell d’una persona afectada i per la roba de vestir, tovalloles i roba de llit recentment contaminades. El període d'incubació de la malaltia, que no és greu, és de 2 a 6 setmanes, per la qual cosa no es descarta l’aparició de casos després de la detecció d'un brot. El tractament consisteix a aplicar una crema o loció antiparasitàries un cop s'ha eliminat l'àcar de la sarna dels tèxtils i espais infectats.

stats