La Fiscalia demana investigar Alba Vergés pel "retard" en la vacunació de policies i guàrdies civils

El ministeri públic també apunta a l'actual conseller, Josep Maria Argimon, per la seva gestió del cas com a secretari de Salut Pública

2 min
L'exconsellera Alba Vergés en una imatge d'arxiu

BarcelonaJa fa temps que la polèmica per la vacunació de policies i guàrdies civils va arribar als jutjats. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar l'abril passat al departament de Salut vacunar els agents dels dos cossos que treballen a Catalunya i va acabar condemnant la Generalitat per haver-los "discriminat" a l'hora de punxar-los els injectables contra el coronavirus. Ara el cas ha fet un salt qualitatiu: la Fiscalia s'ha posicionat a favor de la querella que va presentar al TSJC l'Associació Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil Professional i ha demanat que s'investigui l'exconsellera de Salut Alba Vergés "pel retard" en la vacunació dels agents i perquè considera que se'ls va donar un tracte "injust i discriminatori".

De fet, en un escrit entregat a l'alt tribunal, el ministeri públic no descarta que se'n puguin derivar més responsabilitats i apunta a l'actual conseller, Josep Maria Argimon, per la seva gestió del cas com a secretari de Salut Pública. També demana que es tingui en compte la mateixa sentència del TSJC que va condemnar la Generalitat per "la falta total d'iniciativa" a l'hora de vacunar els agents. El tribunal no va multar l'executiu però sí que el va obligar a assumir el cost del procediment judicial, uns 4.000 euros, i a vacunar els policies i guàrdies civils, si encara no ho havia fet.

El fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio considera que "la denunciada inactivitat o endarreriment" en la vacunació dels policies i guàrdies civils no es va poder produir sense que els màxims responsables de la conselleria n'estiguessin al cas, hi mostressin el seu "consentiment" o almenys la seva "falta d'oposició". En aquest sentit, el representant del ministeri públic assenyala tant Vergés com l'actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aleshores secretari de Salut Pública, i l'aleshores director de Serveis del departament de Salut, Xavier Rodríguez.

L'exconsellera de Salut i l'actual membre de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, ha defensat a través del seu compte de Twitter que "es va vacunar a tothom", afegint que el desplegament de l'estratègia de vacunació va ser un "èxit". "Aquesta és la realitat", ha reblat. D'altra banda ha considerat que es tracta d'una "persecució" d'allò més "absurda". " Per què destinar temps i recursos on no hi ha problemes?", s'ha preguntat.

També ha parlat de "persecució judicial" el president, Pere Aragonès, que ha expressat a Twitter el seu suport a l'exconsellera. "El teu compromís amb la salut pública i en la defensa de la sanitat com a dret universal per a tothom és inqüestionable", ha dit.

stats