Salut
Societat  /  Salut 27/04/2022

Més de 60.000 barcelonins pateixen trastorns del son per culpa del soroll

El 57% dels veïns estan sotmesos durant tot el dia a volums de soroll superiors als que recomana l'OMS

ARA
1 min
Trànsit al carrer Aragó de Barcelona

BarcelonaEl 57% de la ciutadania de Barcelona està sotmesa durant tot el dia a valors de soroll superiors als que recomana l’OMS i un de cada quatre veïns, de fet, viu amb volums molt per sobre d’aquest llindar recomanat. Aquestes són algunes de les conclusions que es van presentar ahir en la segona jornada del Congrés d'Acústica de Catalunya (Acusticat), on segons les dades globals extretes de les investigacions de l’ISGlobal i les referents a l’àrea de Barcelona, aportades per la tècnica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Laia Font, el trànsit se situa com la principal font d’aquest soroll.

La ponència també va evidenciar que la contaminació acústica té un important impacte per a la salut. A Barcelona més de 210.000 persones pateixen afectació emocional, psicològica i social per soroll, mentre que més de 60.000 tenen trastorn del son. L’excés de soroll també causa uns 300 casos nous de cardiopatia isquèmica del cor i el 3% de les morts per aquesta causa cada any.

En la mateixa sessió, es va reflexionar al voltant dels beneficis de l’ús de la instal·lació de sensors i dades a temps real, per poder prendre decisions a curt termini. També es va parlar de la implementació de les zones de baixes emissions a les principals ciutats, les quals els participants han situat com una “oportunitat” per aplicar actuacions de reducció de l’impacte acústic del trànsit en àmbits urbans.

stats