Societat 22/03/2017

El robot submarí farà avui la primera inspecció de l'embarcació submergida al Port de Barcelona

L'embarcació sinistrada després de topar amb un mercant rus s'ha localitzat a 170 metres de profunditat

Ara
2 min
El robot de Salvament Marítim, Rov Comanche.

BarcelonaLes tasques de recerca dels dos pescadors desapareguts aquest dilluns a tres milles del port de Barcelona després del xoc entre l’embarcació on feinejaven i un mercant rus continuen aquest dimecres per tercer dia consecutiu, amb la participació, a partir d’última hora d’aquesta tarda, del robot que Salvament Marítim ha desplaçat des de la Corunya. El robot permetrà fer una inspecció submarina del pesquer enfonsat, ja que ja ha estat instal·lat a bord del vaixell 'Clara Campoamor', que està especialment configurat per ser una plataforma d'operacions submarines.

El robot pot intervenir tot i que hi hagi males condicions del mar, pot treballar fins a 1.000 metres de profunditat i disposa de sondes, càmeres de fotografiar, sonars i braços articulats per dur a terme maniobres diverses. El pesquer 'El Fairell' està enfonsat a 170 metres de profunditat.

Aquest dimarts, un vaixell del departament d’Agricultura va localitzar el pesquer després de detectar a la zona de l’accident un objecte d’uns 24 metres de longitud “totalment compatible” amb el vaixell enfonsat, segons el departament.

Les tasques de recerca s’han reiniciat aquest matí, a partir de les vuit, i hi participen el Guardamar Calíope i l’helicòpter Helimer 205 de Salvament Marítim, i les embarcacions 'LS Neptuno' i 'LS Mediterránea' de la Creu Roja, amb base a Port Ginesta i al Port Olímpic, respectivament.

La Guàrdia Civil va interrogar dilluns a la tarda en qualitat de testimonis el capità, l'oficial i un tripulant del mercant rus accidentant, a les dependències del quarter del carrer de Sant Pau. La Guàrdia Civil els va practicar proves d'alcoholèmia i van donar negatiu. Pel que fa als dos supervivents, prestaran declaració aquest dimecres. El mercant està immobilitzat al Port per ordre de Capitania Marítima.

En aquest sentit, i com a mesura preventiva, el capità marítim de Barcelona ha donat instruccions perquè el mercant rus resti retingut al port fins que es facin les actuacions i investigacions, tant judicials com de la Comissió Nacional d’Investigació d’Accidents i Incidents Marítims, i fins que la Capitania Marítima imposi les mesures cautelars corresponents.

stats