Societat 19/08/2015

Els familiars de Sandra García diuen que va morir per cops violents a la cara

L'ajuntament de Sabadell guarda un minut de silenci en el qual participen una setantena de persones

Efe
2 min
L'ajuntament de Sabadell ha guardat aquest dimecres un minut de silenci en record de Sandra García // ACN

SabadellSandra García Geraldino, la veïna de Sabadell de 45 anys assassinada presumptament per la seva exparella a Utrecht (Països Baixos), va morir en rebre violents cops a la cara, segons ha explicat la família, que ara lluitarà per aconseguir la custòdia de les dues filles bessones de la víctima. Segons la portaveu de la família, Carol Pérez, els cops que va rebre la víctima van fer que el rostre li quedés "desfigurat", mentre que l'home, Silvester Landzaat, un holandès de 42 anys que es troba a la presó preventiva des del passat dia 5, hauria enterrat el cos darrere de casa seva.

Així ho ha explicat aquest dimecres Pérez, l'endemà que la Fiscalia d'Ultrecht que el cos trobat en aquesta localitat holandesa correspon a Sandra García, i després del minut de silenci que l'ajuntament de Sabadell ha guardat aquest migdia per condemnar aquest nou cas de violència masclista, que ha reunit unes 70 persones. "Que es faci justícia i que pagui pel que ha fet amb cadena perpètua, i nosaltres lluitarem perquè la custòdia de les nenes passi a la família de Sandra perquè els avis paterns també l'estan reclamant", ha dit Pérez.

De la seva banda, l'alcaldessa accidental de Sabadell, Gloria Rubio, ha assegurat que la dona havia presentat una denúncia per maltractaments a la policia holandesa i que aquí a Espanya només havia denunciat davant els Mossos d'Esquadra la desaparició de les dues filles el 2013. "Condemnem aquest assassinat perquè la violència masclista i els assassinats de dones són només la punta de l'iceberg del problema, cosa que indica que haurem de treballar molt més per eradicar el problema", ha explicat Rubio en acabar el minut de silenci. A més, el consistori ha decretat un dia de dol oficial amb la suspensió de tots els actes públics programats, les banderes institucionals onegen a mig pal i ha col·locat un crespó negre al balcó de l'edifici per condemnar la mort d'aquesta veïna de Sabadell.

stats