Barça
Societat 22/09/2022

Sandro Rosell, absolt: no va defraudar 230.000 euros a Hisenda

La Fiscalia demanava 2 anys i 9 mesos de presó per a l'expresident del Barça

2 min
Sandro Rosell entrant a judici

BarcelonaSandro Rosell ha estat absolt d'un delicte de frau fiscal. L'expresident del Barça s'enfrontava a una pena de 2 anys i 9 mesos de presó, acusat d'haver defraudat 230.591 euros a Hisenda el 2012, mentre dirigia el conjunt blaugrana. Però, després del judici, que es va celebrar el 12 de setembre, se li han retirat tots els càrrecs. El jutjat penal número 3 de Barcelona considera que no és culpable d'aquest fet.

El que va ser president blaugrana, i que ara medita fer el salt a la política i presentar-se com a alcaldable per a Barcelona, ha sortit airós d'un nou conflicte judicial. El 2019 l'Audiència Nacional també el va absoldre del delicte d'organització criminal i de blanqueig de capitals per un cas relacionat amb els drets de televisió de la selecció de futbol del Brasil. L'absolució va arribar, però, després que Rosell es passés dos anys tancat en presó preventiva. La sentència considera que no s'ha pogut provar que l'empresari defraudés a Hisenda mentre era president del Barça.

Rosell va tornar els diners el 2019

La Fiscalia demanava per a Rosell una condemna de presó, acusant-lo d'haver utilitzat una societat administrada per ell mateix per cobrar els seus serveis professionals en l'organització de congressos. En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic acusava l'expresident del Barça d'un delicte contra la hisenda pública i demanava que se'l condemnés a pagar una multa de 300.000 euros i que se li prohibís obtenir subvencions o ajudes públiques, així com incentius fiscals, durant tres anys. De totes maneres, el ministeri fiscal també reconeixia a Rosell la reparació de danys, ja que el 2109 va tornar a Hisenda la quota que se li demanava més els interessos.

El judici oral es va celebrar a Barcelona i Rosell es va acollir al seu dret de no declarar "per recomanació" dels seus advocats. Rosell es remetia a la declaració complementària que va fer el 2019, quan reconeixia el deute amb Hisenda, tornava els diners amb els interessos corresponents i assegurava que no hi havia hagut mala fe. De fet, el seu advocat, Pau Molins, va insistir en un "canvi de criteri" d'Hisenda i va assegurar que el seu client no volia amagar res. Deu dies després, la justícia ha dictat a favor de l'expresident del Barça. La sentència, a la qual ha tingut accés l'ARA, l'eximeix de pagar les costes del judici, que s'abonaran d'ofici.

Queda pendent el cas Neymar

Ara bé, aquesta notícia no significa el punt final dels conflictes de Rosell amb la justícia. Mentre l'expresident del Barça treballa per fer el salt a la política, està citat novament als jutjats, a l'octubre. Rosell s'enfronta a una pena de cinc anys de presó –segons li ha sol·licitat la Fiscalia– per irregularitats en el fitxatge de Neymar amb el Barça, el 2013. El ministeri públic l'acusa d'un presumpte delicte de corrupció entre particulars i estafa en la contractació del davanter brasiler.

stats