Societat 14/06/2019

Sanitat confirma tres casos de chikungunya a Alacant

No hi ha constància de més persones infectades pel virus al País Valencià

Ara
1 min
PROBLEMA SANITARI  El mosquit tigre és un vector transmissor de malalties com el dengue.

El ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dijous tres casos de chikungunya, una malaltia vírica que transmeten els mosquits tigre, en tres turistes islandesos que van passar quinze dies de vacances a Alacant. Es descarten, per ara, més casos de chikungunya al País Valencià, tot i que s'han activat tots els protocols i s'han adoptat mesures per actuar amb rapidesa a l'espera que es confirmin més casos.

El cas índex –la primera persona diagnosticada– és una dona de 37 anys que va començar a manifestar els símptomes l'1 de juny. Finalment va ser diagnosticada una setmana més tard a Reykjavík, Islàndia. En un comunicat, Sanitat ha informat aquest dijous que ha rebut la notificació dels casos des del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

Els tres casos s'han diagnosticat en els membres d'una mateixa família: dos adults i un infant de cinc anys. Queda pendent, segons ha indicat el ministeri, confirmar els resultats de les proves fetes a una altra adulta, que viu a Noruega.

El chikungunya és una malaltia vírica amb símptomes similars als de la grip, com ara febre sobtada, calfreds, mal de cap i dolors musculars. Es transmet per la picada de certes espècies de mosquit tropical, entre elles, el mosquit tigre. El chikungunya es tracta amb analgèsics i antiinflamatoris i els símptomes remeten al cap d'una setmana.

stats