Societat 28/11/2013

Santi Vila: "Quan la crisi ja era evident, el tripartit va seguir fent moltes inversions"

El conseller de Territori es queixa de l'herència rebuda per l'anterior Govern, que suposa el 36% del pressupost del 2014 en pagaments diferits d'obres ja acabades

Albert Solé
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, al dinar de l'Ateneu Barcelonès

BarcelonaEl pressupost de la conselleria de Territori i Sostenibilitat és de 1.369 milions d'euros i, d'aquests, 497 milions (36%) són pagaments d'obres que ja s'han acabat, però que l'anterior Govern del tripartit va fer amb pagaments diferits.

El conseller Santi Vila ho ha criticat: "Quan parlem d'aquesta motxilla és que, quan la crisi ja era evident, es van continuar fent moltes inversions. Aquí van fer veure que no ens n'havíem adonat i van fer inversions fiant-ho a les futures generacions".

Aquesta motxilla, segons Vila, era de 757 milions previstos per a aquest 2014, però que el departament ha renegociat fins a reduir-los a 497 milions.

Pla de barris

Com a exemple d'aquesta herència, Santi Vila ha explicat que en el pressupost del 2014 hi ha 37 milions per pagar una part del deute als ajuntaments pel pla de barris, que és de 140 milions.

stats