Societat 18/08/2015

Restablert el servei ferroviari de mercaderies entre Sallent i Manresa

Operaris de FGC han enllestit aquest matí els treballs per reparar el tram de via que va cedir i va provocar el descarrilament d'un tren de potassa

Acn
2 min
El tren que ha descarrilat a Santpedor / @plsantpedor

SantpedorLa línia ferroviària de mercaderies entre Sallent i Manresa torna a estar operativa des d'aquest dimarts al migdia. Al llarg del matí, operaris de FGC han treballat al tram de via d'un centenar de metres que es va veure afectat divendres a Santpedor pel descarrilament del comboi que portava potassa de l'empresa Iberpotash. Una locomotora provinent de Manresa s'ha dirigit al punt de l'incident a buscar dos dels vagons que es van veure implicats en el descarrilament, que no va causar danys personals, i els ha portat fins a la capital del Bages. Durant la tarda es preveu que es repetirà l'operació amb els sis vagons que han quedat a la via. Es preveu també que aquest dimecres es duguin a terme els dos o tres trajectes que es fan en una jornada habitual.

Els treballs d'aquest dimarts al matí han consistit a soldar el tram de via nou amb el que no es va veure afectat per l'incident de divendres. Unes tasques que s'han fet just a sobre el pont que travessa la séquia que porta l'aigua a la ciutat de Manresa. La pluja intermitent que ha caigut durant les primeres hores no ha aturat els treballs i s'ha donat la reparació de la via per acabada quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'una del migdia. D'aquesta manera la línia ha quedat completament operativa.

Mentrestant, una grua de grans dimensions ha tornat a col·locar a sobre la via dos dels vagons que van descarrilar divendres per traslladar-los fins a Manresa. Ha sigut el primer trajecte que s'ha fet després de la reparació i encara amb els operaris de FGC retirant el material per dur a terme la feina. Un total de sis vagons s'han mantingut a sobre les vies i, quan faltaven pocs minuts per a les tres de la tarda, una locomotora els ha vingut a buscar i la via ha quedat alliberada completament.

Protecció civil tanca la prealerta del pla Procicat

Protecció Civil ha tancat aquest dimarts al migdia la prealerta del pla Procicat que s'havia emès divendres després que un tren carregat de potassa descarrilés a Santpedor (Bages), ja que els serveis bàsics i els elements de risc s'han normalitzat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Aigües de Manresa han informat que el subministrament d'aigua potable a la població s'ha normalitzat i que s'ha retirat tota la potassa. A més, el ramal ferroviari de mercaderies entre Sallent i Manresa s'ha reobert, tal com ha confirmat Ferrocarrils de la Generalitat.

stats