Publicitat
Publicitat

Ciència

El satèl·lit descontrolat de la NASA caurà a la Terra aquest divendres

L'agència preveu que bona part de la nau es desintegrarà en entrar en contacte amb l'atmosfera, però alerta del risc que alguns fragments impactin en algun lloc encara per determinar

El satèl·lit UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) de la NASA podria impactar a la Terra aquest divendres, 23 de setembre, segons l'última actualització que l'agència espacial ha fet aquest diumenge sobre l'estat i la proximitat del satèl·lit, després que a principis de la setmana passada anunciés l'impacte de la nau al planeta Terra l'última setmana de setembre.

La NASA manté la previsió que bona part de la nau es desintegrarà quan entri en contacte amb l'atmosfera terrestre, però continua alertant que alguns fragments podrien impactar en algun lloc del planeta, encara per determinar. L'agència assegura que continuarà actualitzant l'estat del satèl·lit per extremar les precaucions fins que es produeixi la seva caiguda, a la vegada que recorda l'advertència llançada la setmana passada que ningú toqui cap peça que cregui que pot ser un fragment de la nau precipitada a la Terra.

La NASA va llançar el satèl·lit UARS el 15 de setembre de 1991 des del transbordador Discovery. Dissenyada per a una missió inicial de tres anys, la nau va acabar tenint una vida científica de 15 anys, en els quals es va dedicar investigar els límits entre l'espai i l'atmosfera terrestre, així com a recopilar dades per avaluar els danys causats a la capa d'ozó.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de