SOCIETAT
Societat 23/11/2012

Segon cop dels Mossos en un any contra la Supreme Eiye, una màfia nigeriana d'abast mundial

Hi ha 15 detinguts després de desarticular-ne la delegació catalana i un altre grup que extorquia prostitutes com les de La Rambla

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra donen per desarticulat l'anomenat Fòrum Barcelona de la 'Supreme Eiye Confraternity', una màfia nascuda a la universitat de Nigèria a imatge de les germandats americanes, que ja és una organització criminal d'abast mundial.

En un any, dos cops policials han acabat, segons l'inspector Quim Francès, amb la branca catalana, sucursal de la central espanyola a Madrid. L'operació, avançada per l'ACN, va tenir lloc fa dues setmanes i ha permès també desmantellar un segon grup controlat pel Fòrum Barcelona que extorquia prostitutes nigerianes en bordells de Lleida, Girona, Tarragona i la capital catalana, a Les Corts i La Rambla.

Les dones fins i tot eren víctimes d'agressions, atemorides pel vudú. La branca catalana de la màfia nigeriana Supreme Eiye Confraternity ha quedat completament desmantellada, segons els Mossos, després del segon cop de la policia catalana en només un any. La batuda contra la prostitució nigeriana avançada per l'ACN del 6 de novembre estava inclosa dins aquesta operació.

La cúpula estava instal·lada en pisos de l'Hospitalet de Llogregat i de la Zona Franca. Vivien modestament i acabaven de rebre l'arribada del seu nou cap, provinent de Bèlgica i escollit després d'un procés electoral intern que dóna la mesura del nivell organitzatiu d'aquesta màfia.

El Fòrum Barcelona, designació de la delegació catalana depenent de la central espanyola dels Eiye situada a Madrid, està completament desmantellat. Però la unitat de crim organitzat tem que es torni a recuperar durant els propers mesos, conscients que Barcelona i Catalunya són un "port d'entrada" des de l'Àfrica per a tot Europa.

El funcionament del grup consisteix a extorquir tots els ciutadans nigerians, tinguessin empreses legals o il·legals. En aquest segon supòsit, la policia catalana ha desarticulat també un segon grup present al país dedicat a traficar amb dones nigerianes a qui obligava a prostituir en bordells de Tarragona, Lleida, Salt (Girona) i Barcelona.

Les dones eren captades a Nigèria mitjançant promeses falses de treball en tasques de la llar, però un cop a Barcelona, les retenien contra la seva voluntat amb amenaces a les seves famílies i fins i tot amb agressions. El trajecte fins a Catalunya, a més, es feia a peu durant llargs trams, i travessaven el mar en pasteres. Durant el viatge també podien ser violades. Una de les dones presenta un tall a l'abdomen amb un ganivet, cosa que posava en perill la seva vida.

stats