Disset anys de presó per matar a trets l'exdona al barri de la Mariola de Lleida

El jurat ja havia declarat culpable per unanimitat l'acusat

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 17 anys de presó l'home acusat d'haver matat la seva exparella a trets al barri de la Mariola de Lleida el març de 2015. La dona, que tenia dos fills petits, va morir de dos trets a l'esquena. El tribunal obliga l'acusat a indemnitzar els menors amb 180.000 euros, i els pares de la víctima, amb 40.000.

El jurat va declarar culpable per unanimitat l'acusat, de 32 anys. La Fiscalia, les acusacions particulars i la defensa havien arribat a un acord per rebaixar la condemna a l'home tenint en compte la seva addicció a les drogues. Van pactar passar de 25 a 17 anys de presó, que és el que ha dictat ara el tribunal.

La sentència considera provat que durant el temps que va durar la relació l'acusat i la víctima discutien freqüentment. "Entre les 14.45 i les 15.45 hores del 30 de març de 2015 va iniciar en el domicili familiar una discussió i l'acusat, guiat per l'ànim d'acabar amb la vida de la dona, va sortir al carrer i amb un revòlver, li va disparar en dues ocasions a curta distància i per l'esquena", diu el tribunal.