Societat 06/07/2016

Un de cada cinc senyals de radar a la carretera no marca el límit de velocitat

El RACC proposa revisar la senyalització dels límits de velocitat a les carreteres catalanes i conclou que un exemple a seguir és la C-37 entre Manresa i Igualada

Acn
1 min
El president del RACC, Josep Mateu; al costat, a l'esquerra, el mànager tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto

BarcelonaEl RACC proposa revisar la senyalització dels límits de velocitat a les carreteres catalanes després d'observar en un estudi diverses deficiències, com llargs trams sense indicacions.

El club automobilístic ha detectat deficiències en la senyalització del límit de velocitat que acompanya l'avís de radar. Només un 21% dels casos analitzats compten amb una indicació en el mateix senyal de radar; en el 47%, el senyal de límit de velocitat està ubicat més d'1 km abans de l'avís de radar. Per al mànager tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto, es tracta d'una deficiència que "pot dificultar que el conductor recordi la limitació".

El RACC també constata la falta de senyalització en moltes de les incorporacions avaluades i la incoherència entre la morfologia de la via i el límit de velocitat. Una de les conclusions de l'estudi és que un exemple a seguir és la senyalització dels límits de velocitat al tram de la carretera C-37 entre Manresa i Igualada, on la morfologia de la via és coherent amb la velocitat màxima i la senyalització és adequada en les incorporacions. "Elevar el nivell de qualitat de la senyalització afavoreix la seguretat viària", ha afirmat el mànager tècnic de la Fundació RACC. El test s'ha fixat en trams de vuit vies: C-32 sud, A-2, C-17, C-65/C-31, N-340, C-14, C-13 i C-37.

L'estudi del RACC també aconsella estudiar l'augment del límit de velocitat en alguns trams de la carretera C-65/C-31 (Llagostera-Palafrugell) i planteja reduir-lo en alguns trams de la C-13 (Alcoletge-Tremp), C-14 (Reus-Tàrrega), C-17 (Montcada-Vic) i N-340 (Alcanar-Cambrils).

stats