Societat 13/12/2012

"La resistència mai és pacífica": el comissari destituït dels Mossos, en 10 frases a 'Salvados'

Sergi Pla va defensar, en una intervenció al programa de Jordi Évole, que els antiavalots no duguessin el número d'identificació visible. Va legitimar les actuacions dels agents en el desallotjament dels 'indignats' i va arribar a dir que Gandhi potser també hauria rebut cops de porra

Ara
2 min

Barcelona[En el vídeo, la seqüència en què intervé Pla comença al minut 9]

El comissari responsable dels antiavalots dels Mossos, Sergi Pla, ha estat el càrrec cessat després que l'informe sobre els trets de llançadora del 14-N no arribés a temps a Felip Puig. Pla ja va generar polèmica amb la seva aparició al programa 'Salvados', en un episodi titulat 'Poli bueno, poli malo', emès el passat 15 d'abril. Entre altres, va pronunciar aquestes deu frases:

  • 1. "La policia exerceix la violència legal, perquè si el que fem és apropar-nos i donar-los una flor [als manifestants], no marxaran".
  • 2. "La resistència pacífica, què és? Resistir-se no és pacífic. El que és pacífic és que si et diuen 'aixeca't, que has de marxar', ho facis".
  • 3. "La policia sempre guanya. La policia exerceix el que la llei diu en representació de la societat".
  • 4. "La policia és la que provoca la violència? Però com es pot entendre, això? És molt perillós dir-ho".
  • 5. "Si [algun manifestant] està exercint actes de violència, ha de 'pillar'. Si no vols que et passi res en una manifestació violenta, no hi siguis. Tot el que et passa ho has d'assumir. I això és així, independentment que sigui activa o passiva".
  • 6. "El número [d'identificació] sí que el porten. Ara bé, duen una protecció, i aquesta no deixa veure el número [...] Per què les persones no porten el carnet d'identitat tatuat al front? No hi ha cap llei que digui que [els Mossos] han de dur el número visible".
  • 7. "El policia al qual diem 's'ha de treure aquesta gent que està cremant contenidors o tirant pedres', no està veient una persona que és familiar de, està veient que és necessari executar allò".
  • 8. "El problema no és que estiguis demanant quelcom que sigui just o no, el problema és com ho demanes".
  • 9. "Si [un manifestant] està amb el cul a terra, com el colpejaràs de cintura cap avall? S'està intentant colpejar a les cames, però ells es giren i es donen la volta".
  • 10. "És com una dansa. Tu t'estàs movent i l'altra persona s'està movent. Tu intentes colpejar-la de cintura cap avall, però la persona es pot ajupir...".
stats