Societat 28/09/2011

El setembre ha estat més càlid que el juliol

L’observatori Fabra de Barcelona registra fins avui una mitjana de 23,0 graus, molt superior als 21,2 de juliol.

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaL’estiu més estrambòtic dels últims darrers anys ha tingut al setembre un altre gir de guió inesperat. La persistència del bon temps ha mantingut viu l’ambient de l’estiu fins al punt que un dels observatoris de referència, el Fabra de Barcelona, ha registrat ens els últims 28 dies 7 tardes de més de 30 graus, un fet inusual, i que contrasta clarament amb l’inici de l’estiu, ja que, curiosament, el primer dia que es va superar aquesta temperatura enguany va ser el 13 d’agost, a tocar el final de la canícula.

La mitjana de l’observatori, a 3 dies per tancar el mes i sense que s’esperin canvis significatius, és de 23,0 graus, la segona més alta de la sèrie, de quasi 100 anys. Només el 1987 el setembre va ser més calorós: llavors la mitjana va ser de 23,5. La mitjana del setembre és clarament molt superior a la del juliol: 21,2. Gairebé dos graus en una temperatura que resumeix tot un mes és una diferència molt gran. La circumstància que un setembre hagi estat més càlid que un juliol només es repeteix al Fabra el 1987, llavors, però, només van ser dues dècimes de diferència (23,5 / 23,3).

Aquest mes també passarà a la història com un dels més secs. Segons ha explicat a l'ARA un dels observadors del Fabra, Alfons Puertas: si com tot fa preveure, no plou més fins a començar l’octubre, el setembre de 2011 entrarà directament al 'top 5' dels setembres més secs a Barcelona: el Fabra només ha recollit 7 litres per metre quadrat ens els últims 28 dies.

stats