Societat 06/12/2013

S'exposen els vestits dels Reis Mags del primer terç de segle XX

La Casa dels Entremesos mostra la indumentària que van fer servir Melcior, Gaspar i Baltasar en les seves visites a Barcelona durant aquest període

Ara
1 min
Imatge dels Reis Mags a Barcelona el primer terç del segle XX

BarcelonaFins al 12 de gener, la Casa dels Entremesos tindrà exposats els vestits que els Reis Mags van fer servir en les seves visites a Barcelona al llarg del primer terç del segle XX.

Com a curiositat, els Reis duien la casaca curta, no pas túnica, i era perquè fins als anys cinquanta del segle XX arribaven a la capital catalana damunt de cavalls i no en carrosses, com passa actualment.

Els tres vestits formen part d'una col·lecció més àmplia de 52 vestits i peces d'atrezzo recuperada el 2011 a un antiquari per part de la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella. És una indumentària que es va utilitzar almenys fins als anys quaranta del segle passat.

A banda dels vestits de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient també s'inclouen els dels patges, trampes, trompeters, porrers, pregoners i banderers corresponents a la cavalcada de Reis, la processó del 'Corpus Christi' o les Festes de la Mercè. Un conjunt molt valuós com a patrimoni de la cultura popular i tradicional de la ciutat que data de finals del segle XVIII i la primera meitat del segle passat.

D'aquesta manera, la Casa dels Entremesos segueix amb la seva raó de ser, la de promoure i difondre tot allò que té a veure amb la cultura popular i tradicional barcelonina.

stats