Societat 04/06/2013

Les restes trobades al gimnàs del mestre d'arts marcials pertanyen a una sola dona

La víctima seria una dona, de nacionalitat colombiana, i que ja hauria estat identificada

Agències
2 min
L'Ertzaintza ha localitzat restes humanes, d'una o més víctimes, al gimnàs d'arts marcials ZeN4 de Bilbao.

BilbaoLes restes humanes trobades al domicili i al gimnàs de l'expert en arts marcials Juan Carlos Aguilar, detingut diumenge a Bilbao després d'haver deixat en coma una dona nigeriana d'una pallissa, corresponen a una única persona i no a més d'una, com es temia en un primer moment. Fonts de la investigació han assegurat a EFE que després de l'anàlisi dels fragments ossis de mans, columna vertebral i altres restes, els especialistes han conclòs que es tracta d'una única persona, una dona adulta, de nacionalitat colombiana i que "està identificada".

La policia basca ha aconseguit aclarir finalment una de les incògnites més grans d'aquest cas, ja que fins ara no se sabia si els ossos trobats al gimnàs d'Aguilar podrien correspondre a diverses persones. La dona suposadament assassinada seria, per tant, la que va esmentar dilluns el detingut en la seva confessió policial, en què va dir que "creia" haver matat una dona el 31 de maig, tot i que va afegir que estava "confús". Alguns mitjans han apuntat que Aguilar té un tumor cerebral, i que fa dos anys que està en tractament.

Les mateixes fonts de la investigació no han pogut concretar si ha estat una mostra dactilar la que ha fet possible determinar la identitat de la dona o si hi ha altres pistes, com una possible relació amb Aguilar o, fins i tot, si hi havia una denúncia de desaparició. Tampoc han confirmat si la morta es dedicava a la prostitució igual que Ada, la nigeriana de 29 anys que continua ingressada a l'hospital de Basurto en estat de coma després de la brutal pallissa que va rebre diumenge al gimnàs d'arts marcials. No obstant això, la policia basca continua buscant altres evidències que puguin estar relacionades amb l'arrestat.

Juan Carlos Aguilar va ser detingut diumenge després que una persona va alertar l'Ertzaintza que havia vist com una dona era obligada a entrar per força al gimnàs que l'arrestat regenta al número 12 del cèntric carrer Màxim Aguirre. Els agents que van anar fins al local van haver de fer caure la porta amb maces per accedir a l'interior, on van trobar inconscient la dona nigeriana, que tenia lligams a les mans, peus i coll, i van detenir l'agressor.

stats