TERRITORI
Societat 26/07/2015

El Lluçanès serà la comarca número 43 de Catalunya: el 'sí' guanya en 8 dels 13 municipis

"Es compleixen els requisits per ser nova comarca", diu l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire

Lara Bonilla
1 min
Una noia escull papereta amb una enganxina de la plataforma 'El Lluçanès és comarca' enganxada a l'esquena / ACN

BarcelonaAmb un 55% de participació, els habitants dels 13 municipis del Lluçanès han votat a favor de convertir-se en la comarca número 43 de Catalunya.

El 'sí' s'ha imposat en vuit municipis mentre que el 'no' ho ha fet en cinc. Les poblacions que han votat 'sí' han estat Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats del Lluçanès, Sant Martí d'Albars i Sobremunt. I les comarques on s'ha imposat el 'no' han sigut municipis limítrofes com Sant Bartomeu del Grau, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès. Aquests cinc municipis continuaran formant part de la comarca a què pertanyien. "Es compleixen els requisits per ser nova comarca", diu l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire.

Els veïns del Lluçanès han optat per constituir-se en comarca amb un 70,73% de vots a favor i un 26,35% en contra. La consulta, que s'ha celebrat aquest diumenge per decidir si es converteix en la 43a comarca, ha registrat una participació del 55,15%. Han votat 3.755 persones d'un cens de 6.810 més grans de 16 anys. D'aquesta manera, s'ha superat àmpliament el mínim requerit del 35% de participació perquè sigui vàlid el resultat.

Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d'Albars, Santa Maria de Merlès i Sobremunt. Són els 13 municipis que aquest diumenge decidien en un procés participatiu si apostaven per constituir institucionalment el Lluçanès i convertir-lo, així, en la 43a comarca catalana.

stats