Societat 05/12/2014

El Síndic demana al Parlament que es reconegui per llei el dret a l'aigua, la llum i el gas

Rafael Ribó vol que tant la Generalitat com les empreses subministradores d'energies arribin a acords per garantir un subministrament mínim a preus assequibles

Efe
1 min
El Síndic demana convenis per evitar talls de subministraments

BarcelonaEl Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha presentat davant el Parlament l'informe sobre el dret als subministraments bàsics, en què proposa que es reconegui per llei el dret dels ciutadans a accedir a l'aigua, la llum i el gas. Ribó ha suggerit parlar abans de drets humans que de simples clients, i ha demanat que tant la Generalitat com les empreses subministradores d'energies arribin a acords per garantir un subministrament mínim a preus assequibles per a tots aquells consumidors que facin un ús raonable.

En aquest sentit, ha valorat la possibilitat d'afegir a la factura un sistema acumulatiu per a aquells consumidors que fan un ús "excessiu" d'aquestes energies, i que es destini una part d'aquest ingrés afegit a recaptar un fons per ajudar als consumidors vulnerables.

El Síndic ha insistit una vegada més en què cal definir el concepte de "pobre energètic" per "delimitar al màxim com se'ls pot ajudar".

stats