Societat 21/09/2012

El Síndic denuncia que la reforma del PIRMI ha afectat 10.000 infants

També critica la suspensió o reducció de prestacions adreçades a infants, com la destinada a famílies amb infants de 0 a 6 anys o les beques menjador

Acn
2 min
El projecte Paidós de Càritas donarà ajuda integral a les famílies, des d'hàbits d'higiene fins a assessorament en alimentació.

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha denunciat aquest divendres que la reforma de la Renda Mínima d'Inserció, antic PIRMI, ha afectat 10.000 infants, una tercera part dels que se'n beneficiaven. En declaracions als mitjans després d'entregar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, un informe sobre pobresa infantil, Ribó ha assegurat que la retirada de la prestació "no té un efecte mecànic" que porta a l'infant a la pobresa però si que ha denunciat que "és evident que una de les fonts d'increment de la pobresa" és aquesta. Sobre l'informe, ha dit que constata que a Catalunya s'inverteix poc en atenció als infants en comparació amb Europa i de manera poc eficaç.

A través de l'informe, el Síndic i la seva adjunta pels drets dels infants, Maria Jesús Larios, han reclamat que els infants quedin al marge de les polítiques de restriccions pressupostàries. A més de la reforma del PIRMI, l'informe també critica la suspensió o reducció de prestacions adreçades a infants, com per exemple la destinada a famílies amb infants dse 0 a 6 anys; l'increment de les quotes d'escoles bressol, de música o de transport escolar; la reducció de les beques menjador i la supressió de subvencions per fomentar activitats extraescolars i de lleure.

L'informe constata que a Catalunya es destina l'1% del PIB a polítiques de protecció a la infància i la família, per sota de l'Estat (1,2%) i del conjunt de la Unió Europea (2%). A més afegeix que mentre a la UE amb aquesta inversió s'aconsegueix reduir el 37% de la taxa de pobresa, a Catalunya aquesta davallada és només del 27%. Larios ha assegurat que aquesta inversió "no és prou eficaç en comparació amb altres estats europeus" i el Síndic ha afegit que "no s'inverteix amb aquesta prioritat de fer de l'infant el centre de la política pública".

Segons dades oficials, el 23,7% dels infants de Catalunya estan sota el llindar de la pobresa a data de 2010, percentatge dos punts per sobre del de 2008 i que ha crescut per sobre de la taxa de pobresa de la resta de la població.

stats