Societat 14/07/2014

La síndica proposa igualar l'alçada per accedir a la Guàrdia Urbana a la que es demana als altres cossos

Els aspirants masculins a policia municipal han de mesurar un mínim d'1,70 metres, mentre que els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza o la Guàrdia Civil han d'arribar a 1,65 metres

1 min

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha proposat rebaixar l'alçada mínima d'accés dels homes a la Guàrdia Urbana i igualar-la a la que es demana per entrar als principals cossos policials de l'Estat. Segons ha informat en un comunicat, els aspirants masculins a guàrdia urbà han de mesurar un mínim d'1,70 metres, mentre que en cossos com els Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional és d'1,65 metres.

Vilà ha emès aquesta resolució després d'estudiar queixes d'aspirants que opinen que la condició pot vulnerar el principi constitucional de no-discriminació. En el cas de les dones, l'alçada mínima exigida és d'1,60 metres en tots els cossos policials. La síndica ha conclòs que mentre l'Ajuntament de Barcelona "no ofereixi raonaments prou objectius per justificar aquesta petició en l'alçada diferent a la resta dels cossos, aquesta condició podria ser considerada discriminatòria".

La defensora considera que, en pròximes convocatòries, o el consistori "fomenta la limitació de participació de manera objectiva per la funció a fer o haurà de revisar el requisit d'alçada mínima i adequar-lo a l'exigit per altres administracions". Per la seva banda, l'Ajuntament justifica el requisit en la visibilitat i més corpulència per a les funcions encomanades.

La gerència de Recursos Humans de l'Ajuntament ha contestat a la síndica que la recomanació plantejada necessita una anàlisi per veure les implicacions tècniques i de seguretat que des d'una perspectiva policial implicaria per al cos.

stats