Societat 04/07/2016

Un sindicat dels Mossos acusa el Cesicat de participar en l'atac a la seva web el 2013

Demana que la jutge que investiga el cas citi a declarar el director de l'organisme de la Generalitat

Ara
1 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) acusa el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) de participar en l'atac a la seva web l'octubre de 2013, que va acabar amb la difusió de les dades personals dels més de 400 agents afiliats. L'advocat de l'empresa que gestionava la pàgina web ha demanat a la jutge del cas que citi a declarar el director de l'organisme de la Generalitat, Xavier Gatius, el cap de seguretat i un dels treballadors.

Segons l'escrit que ha avançat 'El Periódico' i al qual ha tingut accés l'ARA, la Policia Nacional va detectar "consultes massives" a la pàgina del sindicat des d'una adreça IP gestionada pel Cesicat. "Tot i que l'atac es va produir des d'una adreça diferent, les transmissions de dades des d'aquest centre són altament alarmants".

L'acusació sospita que "persones o responsables del Cesicat presumiblement han tingut una participació" en l'atac del 2013: "Algú va dictar instruccions per controlar la web del Sindicat de Policies de Catalunya, algú des del Cesicat, al nostre judici, amb la intenció de conèixer i controlar el funcionament i les mesures de seguretat de la web".

L'advocat ha demanat a la jutge del cas que citi a declarar com a investigats el director del Cesicat, Xavier Gatius, el cap de Seguretat de l'organisme i un treballador.

stats