Societat 02/03/2017

'Sinpa' multitudinari: més de 100 persones marxen sense pagar un banquet en un restaurant de Lleó

Celebraven un bateig i deuen més de 2.000 euros

Ara
1 min
El restaurant de Lleó on es van produir els fets

BarcelonaPotser alguna vegada heu vist fer o us heu plantejat fer un 'sinpa'. És com s'anomena, popularment, al fet de marxar sense pagar d'un bar o d'un restaurant. Normalment s'intenta fer amb discreció, sense aixecar sospites. Però en un establiment de Bembibre (Lleó) es va produir un fet insòlit: un 'sinpa' multitudinari, quan més de 100 persones van marxar corrent i van deixar un deute de més de 2.000 euros. Els fets es van produir dilluns al vespre a l'Hotel El Carmen.

Segons van explicar els propietaris de l'establiment al diari 'InfoBierzo', els presumptes estafadors celebraven un bateig amb 120 comensals. El restaurant ho havia preparat tot per al sopar i fins i tot havia reforçat el servei de cambrers. El banquet incloïa 30 ampolles de whisky, vi, aigua i refrescs. Quan era el moment de servir el pastís, els convidats van recollir les coses i van abandonar el local. "Quan vam entrar al menjador per servir el pastís havien desaparegut", ha explicat el propietari.

Ell mateix ha explicat a la Guàrdia Civil que era una família amb accent estranger, previsiblement de l'Europa de l'Est, però que van assegurar que eren veïns de San Miguel de las Dueñas. Tot i que van intentar atrapar-los en sortir a l'aparcament, no van poder evitar que fugissin tots. El personal del restaurant, però, va poder apuntar alguna matrícula, i també té constància del nom del padrí, que va fer la reserva. Ara confien a atrapar els estafadors perquè paguin el compte.

stats