Societat 26/06/2019

Sis detinguts per captar transsexuals i prostituir-los en pisos de cites

L’organització els captava a Colòmbia i Veneçuela i els prometia grans recompenses econòmiques

Efe
1 min
Durant el desmantellament de l'organització la policia ha pogut alliberar a vuit de les víctimes

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut sis persones, tres a Madrid i tres a Barcelona, que es dedicaven a captar transsexuals a Veneçuela i Colòmbia per ser obligats a prostituir-se en pisos de cites ubicats per tot Espanya. Durant el desmantellament d’aquesta organització, liderada per un veneçolà, la policia ha pogut alliberar vuit de les víctimes.

L’organització captava transsexuals a Colòmbia i Veneçuela i els prometia grans recompenses econòmiques per venir a Espanya, on els obligava a prostituir-se i a consumir drogues amb els seus clients, segons ha informat la direcció general de Policia, que va començar la investigació el 2018, quan dos transsexuals van denunciar a Madrid i a València haver sigut víctimes de tràfic d'éssers humans.

Durant els últims mesos, les indagacions dels agents van aconseguir trobar l'organització criminal que estava darrere dels fets i van descobrir que el líder de la banda se servia de víctimes traficades anteriorment i les coaccionava perquè convencessin altres persones, aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat i precarietat del seu país d'origen. Un cop arribaven a Espanya, els retiraven el passaport i els diners i les ubicaven en els pisos de cites, on els ordenaven que havien d'estar disponibles les 24 hores del dia i fins i tot consumir drogues amb els clients. Tot això per saldar un suposat deute de 10.000 a 15.000 euros que havien contret amb l'organització.

La investigació policial ha finalitzat amb tres entrades i escorcolls, un a Madrid i dos a Barcelona, i amb sis detinguts, dos dels qual ja són a la presó.

stats