Societat 20/10/2012

"Sort que les hormones no són com als 20"

L.b.
1 min
Montse Roura, de 58 anys, és una dona emprenedora disposada a trencar tabús sobre la menopausa.

S'ha reinventat unes quantes vegades. Quan la crisi va ensorrar la seva productora de fotografia publicitària, Montse Roura, de 58 anys, va marxar a treballar a una ONG, una assignatura que tenia pendent. A la tornada va crear el portal Ella y el Abanico, una web de referència sobre la menopausa que va sorgir arran del seu propi procés menopàusic i que ha donat lloc al Fòrum sobre Dona i Menopausa.

"Em vaig adonar que hi havia un gran desconeixement sobre el tema i vaig pensar a compartir tot el que estava descobrint", explica Roura. En aquest projecte hi ha invertit hores, il·lusió i els diners de la jubilació. "Només ens queda fer projectes pel nostre compte perquè és un moment difícil. Quan veuen que tens més de 50 anys les empreses ja ni et fitxen", diu. Poc s'imaginava Montse Roura que s'acabaria convertint en referent de la menopausa. Ella creu que és un procés que es normalitzarà, com ha passat amb la menstruació. "Abans gairebé s'amagava". Però per a això cal informació, que és el que està fent ella, i prevenció.

En primera persona

Els fogots són un dels símptomes més comuns que pateixen les dones durant la menopausa. A Roura, però, això no és el que més la va afectar. El pitjor va ser l'insomni. "Sentia el vol d'una mosca", diu.

Pel que fa al desig, assegura que per a ella "és una benedicció" no tenir les hormones "com als 20 anys!" "No es pot pretendre que tot sigui igual, tot canvia i evoluciona. N'hi ha que pel fet de deixar de tenir la regla se'ls dispara la libido i altres que la perden".

stats