Societat 06/01/2016

El primer premi de la rifa de Reis esquitxa Catalunya amb 18 milions

Lleida, Badalona, Barcelona i Sant Vicenç de Castellet han estat les localitats agraciades

Selena Soro / Josep Ferrer / Enric Revuelta
3 min
Celebració a l'administració de loteria de la plaça Urquinaona de Barcelona, on s'ha venut una petita part del primer de la loteria del Nen / CÈLIA ATSET

Barcelona / LleidaEl número 22.654 ha resultat ser el primer premi del sorteig de Reis, molt repartit arreu de l'Estat i que ha esquitxat també Catalunya: Lleida, Badalona, Sant Vicenç de Castellet, Barcelona, Bilbao, Algeciras o Roquetas de Mar, entre d'altres, que ja va endur-se la Grossa de Nadal. El número 60.755 s'ha endut el segon premi, guardonat amb 750.000 euros per sèrie (75.000 euros per dècim). Ha anat íntegrament a Madrid. El número 95.395 ha resultat premiat amb el tercer premi del sorteig de Reis, corresponent a 250.000 euros per sèrie. És a dir, 25.000 euros per bitllet. Ha tocat a Guardo (Palència).

Clica aquí per comprovar si el teu número o terminació ha resultat premiada Concretament, del primer premi, valorat en 2 milions d'euros cada sèrie, se n'han venut cinc sèries a l'administració número 12 de Lleida, situada al passeig de Ronda, número 122; dues sèries i mitja a l'administració número 97 de Barcelona, situada a la Plaça Urquinaona; i una sèrie a l'administració número 21 de Badalona, al carrer Àngel Guimerà. També ha repartit el nombre agraciat l'administració número 1 de Sant Vicenç de Castellet, on s'ha venut un dècim.

L'home que no fallava

Pedro Fortuño, el propietari de l'administració número 97 de Plaça Urquinaona, a Barcelona, s'ha llevat aquest matí amb el pressentiment que repartiria un premi important del sorteig de Reis. Ha fet baixar la seva dona i les seves filles i no ha fallat: ha repartit trenta dècims del número 22.654: sis milions d'euros en total. Fins ara, Fortuño només s'havia llevat amb aquest tipus de pressentiment una sola vegada. Va ser el 2007, i en aquella ocasió va repartir el segon premi íntegre de la Grossa de Nadal.

Fortuño ha venut les tres sèries del 22.654 per finestreta. Curiosament, feia anys que estava abonat a aquest número, a petició d'un col·lectiu que comprava en conjunt. Fa un temps van donar-se de baixa, però ell va mantenir el número.

L’Administració número 12 de Lleida, per la seva banda, coneguda com Lo Xut, ha venut 50 dècims del primer premi. En total, 10 milions d'euros. El propietari de l’administració, Josep Lluis Fernández, i la seva dona, Pepita Mir, han seguit el sorteig i després de saber que havien venut el número han baixat a obrir expressament l’administració. "No tenim cap número però estem molt contents per a la gent a qui els ha tocat. No estem acostumats que toquin aquests premis a Lleida", diu el Josep Lluís, que ha rebut la visita dels seus familiars per celebrar l’èxit.

El Josep Lluís ha repartit 10 milions d'euros a Lleida / ENRIC REVUELTA

A Badalona, la sort ha premiat la fidelitat. L'administració número 21 del carrer Àngel Guimerà fa més de dos anys que ven cada setmana el 22.654, que ha estat agraciat amb el primer premi del Sorteig de Reis. Tot i que només s'ha venut una sèrie en aquest establiment, molts veïns del barri obrer de Sant Crist s'han apropat a celebrar-ho. Una d'elles, la Manoli, ha resultat tenir un bitllet premiat. La dona, que ha arribat tremolant a l'administració, ha assegurat que aprofitarà els diners del premi per viatjar, però també per ajudar els seus fills i viure amb més tranquil·litat. La Manoli s'ha reivindicat com "una dona treballadora d'un barri humil".

La Manoli és una de les afortunades que havia comprat el número 22.654 / FRANCESC MELCION

El sorteig se celebra des d'aquest migdia al Círculo de las Bellas Artes de Madrid a través d'un sistema de bombos múltiples, que compta amb un primer premi de 2 milions d'euros per sèrie: 200.000 euros per bitllet. El segon premi és de 750.000 euros per sèrie i el tercer de 250.000 euros per sèrie. En total es reparteixen 630.000.000 euros en premis.

Premis menors

A més, es realitzen dues extraccions de quatre xifres (3.500 euros per sèrie), catorze de tres xifres (1.000 euros per sèrie) i cinc extraccions de dues xifres (400 euros per sèrie). També obtenen premi les aproximacions al primer i al segon premi, i els números que coincideixin amb les tres primeres xifres dels tres premis principals o bé amb les dues últimes xifres del primer premi. Finalment, hi ha un reintegrament de 200 euros per sèrie per als bitllets l'última xifra dels quals coincideixi amb el primer i el segon premi.

Enguany, cada català ha gastat 13 euros en el sorteig de Reis. Lleida –per l'efecte de La Bruixa d'Or a Sort– és la demarcació on més bitllets es consignen, amb una despesa mitjana de 27,05 euros. Segueixen Barcelona, amb 13 euros per habitant, Girona, amb 9,89 euros, i Tarragona, amb una mitjana de 9,07.

stats