Societat 14/08/2015

El sospitós del crim de Conca diu que és innocent i que el mataran si el fan tornar a Espanya

Sergio Morate declara en un jutjat de Romania que la família de la seva exnòvia, una de les víctimes, és ucraïnesa i que té contactes que el posarien en perill fins i tot en una presó

Efe
2 min
Sergio Morate en ser traslladat per la policia romanesa al tribunal / EFE

BucarestSergio Morate, el principal sospitós de la mort de les dues joves de Conca, és a la presó provisional a Romania però es declara innocent i demana que no l'extradeixin perquè que tem per la seva vida si el fan tornar a Espanya.

El Tribunal d'Apel·lació de Timisoara, davant del qual ha comparegut Morate, ha acceptat la petició de la Fiscalia de fixar un període de detenció provisional de 15 dies, temps durant el qual s'espera la petició formal de lliurament de les autoritats espanyoles. El dia 28 hi ha una vista prevista per decidir si es concedeix l'extradició.

Morate "considera que no és culpable dels fets", segons ha explicat a Efe per telèfon la seva advocada, Claudia Candea. El sospitós del crim ha assegurat davant el tribunal que tant ell com la seva família han rebut amenaces. De fet, ha concretat al jutge que Marina Okarynska, una de les joves mortes, era d'origen ucraïnès i que la seva família té contactes que podrien posar en perill la seva vida, fins i tot en una presó, segons ha dit l'advocada.

L'arrest del sospitós es va produir en el marc d'una ordre europea de detenció, coneguda popularment com a euroordre, que agilitza molt el lliurament de detinguts entre països de la Unió Europea (UE), com és el cas d'Espanya i Romania.

La policia romanesa ha difós avui un vídeo del moment de la detenció del sospitós, feta ahir a la tarda a Lugoj, a la província de Timis, prop d'Hongria.

L'arrest, en què van participar agents d'operacions especials, es va produir a l'apartament d'un ciutadà romanès que Morate conèixer durant la seva estada en una presó espanyola. Cap dels detinguts va oposar resistència.

El suposat còmplice de Morate ha quedat avui en llibertat amb càrrecs, mentre que la tercera persona que apareix emmanillada en l'enregistrament policial és el germà del propietari de l'apartament, que també ha estat posat en llibertat en no estar relacionat amb els fets.

"L'home, de 27 anys, detingut en el mateix domicili al costat del ciutadà espanyol serà investigat per complicitat mentre està en llibertat", ha informat a Efe una portaveu policial de Timis.

La detenció es va produir gràcies a l'intercanvi europeu de dades i informació sobre l'encreuament de fronteres i l'entrada d'individus, van explicar fonts policials romaneses.

Morate és reclamat per la Justícia espanyola per la mort de Laura Del Hoyo i Marina Okarynska, exnòvia del principal sospitós del doble crim.

Fonts de la investigació a Espanya han informat a Efe que les dues joves van poder morir per asfíxia i que Okarynska tenia un cop al cap.

Les fonts consultades han explicat que de moment no ha transcendit la forma en què el suposat assassí les hauria asfixiat i que, en qualsevol cas, caldrà esperar les proves addicionals a l'autòpsia per confirmar la causa exacta de la mort, que és violenta.

Segons les mateixes fonts, les noies van poder morir el mateix dia de la seva desaparició, el dijous de la setmana passada, quan van anar a la casa de Morate per recollir alguns efectes que Okarynska tenia encara allà.

stats