Violència masclista
Societat Successos 03/07/2023

Detenen un home per estrangular una dona en un hotel de Salou

La policia catalana ha rebut l’avís del personal de l'allotjament

2 min
El Magnolia Hotel de Salou aquest matí.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest diumenge un home de 30 anys com a presumpte autor de la mort d'una dona de 37 anys que s'allotjava al Magnòlia Hotel de Salou. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut confirmar l'ARA de fonts policials, han trobat el cos de la víctima al terra del passadís de la segona planta d'aquest establiment hoteler, aparentment estrangulada. Segons fonts amb accés a dades de la investigació, l'home l'hauria escanyat amb una corda fins a deixar-la inconscient, tal com ha confirmat el metge forense al lloc dels fets. Els serveis d'emergència no han pogut fer res per reanimar-la.

Segons fonts consultades, són una parella irlandesa de mitjana edat, que havien vingut a passar les vacances a Salou. Van triar el Magnòlia Hotel, un establiment de quatre estrelles que només accepta adults. La baralla entre els dos hauria començat a la seva habitació, a la segona planta, i la dona hauria intentat escapar per la porta. Finalment, a causa de l'estrangulament, va morir enmig del passadís. Es van sentir crits i cops, que ràpidament van fer reaccionar els treballadors de l'hotel, que van trucar als Mossos d'Esquadra a les 21.30 h de la nit.

Quan va arribar la policia, l'home encara era allà, al costat del cadàver, molt alterat. S'havia intentat autolesionar tallant-se el canell amb un vidre, i per això va ser detingut i traslladat a l'Hospital Joan XIII de Tarragona. En les properes hores passarà a disposició judicial. De moment un jutjat de violència contra la dona de Tarragona s'ha fet càrrec del cas que s'investigarà com un assassinat masclista. Malgrat tot, com que la parella és estrangera el jutjat no disposa d'informació sobre si hi havia denúncies prèvies per maltractaments. Es tracta del setè feminicidi de l'any comès a Catalunya. El darrer va ser la setmana passada a l'Hospitalet de Llobregat, on una dona es va precipitar del balcó de casa seva i els Mossos van detenir la parella com a presumpte autor del crim. Només en un dels sis casos anteriors hi havia denúncies prèvies per maltractaments. El de Salou és el feminicidi 120 des que es comptabilitzen a Catalunya (els darrers 10 anys).

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

La consellera de Feminismes, Tània Verge, s'ha mostrat "colpida" per aquest nou feminicidi. "El masclisme no fa vacances. Al contrari, quan augmenta la convivència, s'incrementa el risc de patir violència", ha lamentat la consellera a través de Twitter. El ministre d'Exteriors d'Irlanda, Micheál Martin, també ha lamentat els fets. "Els funcionaris del nostre departament estan oferint assistència consular a la família a Catalunya i fent tot el possible per ajudar els afectats per aquest terrible esdeveniment a Espanya", ha afirmat Martin.

La consternació a Salou per aquest nou feminicidi s'ha copsat aquesta tarda davant de l'Ajuntament. Una cinquantena de persones s'hi han aplegat per mostrar el seur ebuig a l'assassinat masclista i fer un minut de silenci. Hi ha sigut la consellera Verge, que ha fet una crida a erradicar la violència masclista. També ha lamentat la participació en el minut de silenci dels partits que neguen la violència masclista i retallen recursos en aquest àmbit, sense referir-se a Vox i al PP. "És un acte d'hipocresia, de cinisme i irresponsabilitat", ha dit.

stats