Successos

Un home mor en un tiroteig a plena llum del dia a Barcelona

Els Mossos ho investiguen com una execució per revenja i de moment no hi ha cap detingut

2 min
Imatge del lloc dels fets

BarcelonaUn home ha mort aquest dimecres en un tiroteig al districte de Sant Martí de Barcelona, molt a prop del recinte on se celebra la Fira d'Abril a la capital catalana, tot i que el crim no tindria res a veure amb aquesta celebració. Els fets s'han produït a plena llum del dia, entre la rambla Prim i el carrer Llull de Barcelona, en una zona amb diversos testimonis que han presenciat el crim. Segons ha pogut saber l'ARA, fonts policials ho investiguen com una execució per una revenja, ja que la víctima ha rebut la majoria de trets al cap i res fa pensar en una baralla, ja que el pistoler hauria arribat, hauria disparat i pocs segons després hauria marxat, segons les primeres indagacions. Els Mossos d'Esquadra han parlat amb diverses persones que eren al lloc dels fets per saber com era el pistoler i com anava vestit. La víctima, segons les primeres informacions, no tenia cap antecedent i era estrangera. De moment, la policia està indagant en el seu entorn per intentar trobar alguna pista que els permeti treure l'entrellat del cas, que no es preveu fàcil de resoldre.

Al voltant de les 17.30 hores la policia catalana ha rebut un avís: al districte de Sant Martí hi havia una persona estirada a terra en estat greu, ferida suposadament amb una arma de foc. L'home encara estava viu quan hi han arribat els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos, però els professionals sanitaris no han pogut fer res per salvar-li la vida i ha acabat morint. Fins al lloc dels fets també s'han desplaçat la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) i la policia científica dels Mossos, que s'han fet càrrec de la investigació. L’autoritat judicial també ha practicat l’aixecament del cadàver. La principal hipòtesi amb la qual treballa el cos policial és que la mort és fruit d'una venjança, tot i que el conflicte que ha motivat el crim encara no està clar. De moment, no hi ha hagut cap detenció relacionada amb el cas. La cerca dels Mossos, però, continua.

La Mina, inicialment descartada

Els fets s'han produït a prop d'on des del 26 d'abril se celebra la Fira d’Abril, al Parc del Fòrum, entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. Fruit de la seva proximitat amb el barri de la Mina, els Mossos han comprovat si la víctima tenia relació amb algun dels conflictes que tenen identificats al barri andreuenc. Segons fonts coneixedores del cas, actualment hi ha dos conflictes oberts entre bandes que són els causants de la majoria d'incidents d'aquestes característiques que es produeixen a la Mina. En les últimes setmanes hi ha hagut baralles i també algun tiroteig. Aquesta hipòtesi, però, de moment sembla descartada, ja que els investigadors dels Mossos no han pogut relacionar la víctima amb cap dels conflictes oberts al barri. 

Ara la policia catalana treballa amb la hipòtesi que la persona no és de la Mina. De fet, la víctima és estrangera i no té antecedents. Això sí, la possibilitat que sigui un crim per venjança és la que té més força ara mateix, i els Mossos esperen obtenir més informació en les pròximes hores investigant l'entorn de la víctima. Els Mossos també revisaran les càmeres de seguretat de la zona per veure si alguna capta com era el pistoler i si va marxar a peu o en un vehicle.

stats