Estabilitzat l’incendi de la Jonquera que ha obligat a tallar l’AP-7

També s’ha aturat la circulació de l’AVE per la proximitat del foc, que ha cremat quatre hectàrees

ARA
2 min
Imatge de la superfície cremada en l’incendi d’aquest matí a la Jonquera.

BarcelonaNou dia de mobilitat complicada a l’AP-7. Si dilluns va ser l’accident mortal d’un camioner, aquest matí l’autopista ha quedat totalment tallada en un sentit de la marxa més de tres hores per un incendi a la Jonquera. El foc ha començat a dos quarts de nou d’aquest matí, quan un cotxe que circulava per l’AP-7 s’ha incendiat i les flames s’han estès pel voral. L’incendi ha avançat per la zona de vegetació que hi ha al costat de l’autopista i ha obligat a tallar-la en direcció cap a Barcelona. Ara els Bombers ja han donat el foc per estabilitzat.

Tuit dels Bombers

També s’ha aturat la circulació a la línia de l’AVE entre Figueres i la frontera per la proximitat de les flames en dos períodes, durant uns minuts al voltant de les onze del matí i altre cop entre les dotze i dos quarts de dues del migdia. Tot i això, el tall no ha afectat cap tren perquè ha coincidit amb moments en què no en passava cap.

Poc després de les dotze del migdia s’ha començat a recuperar la circulació a l’AP-7 en sentit sud perquè s’ha reobert un carril. Fins aleshores els vehicles s’havien de desviar a la sortida 1 de l’autopista, la de la Jonquera. Això ha causat retencions d’uns sis quilòmetres en aquesta via fins a la frontera i també d’un quilòmetre a la N-II. A les dues del migdia ja s’ha restablert totalment la circulació a l’AP-7.

Tuit dels Bombers

Pel que fa a l’incendi, els Bombers han explicat que no bufa tramuntana forta a la zona i que tampoc hi ha hagut ferits. 26 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris han arribat a participar en l’extinció del foc, que ha cremat poc més de quatre hectàrees, segons els Agents Rurals. Aquesta superfície afectada se situa entre l’autopista i la línia de l’AVE. Ara hi continuen treballant una vintena d’efectius dels Bombers per poder donar l’incendi per controlat.

stats