Tribunals

Crim de les bessones: el jurat popular declara culpables d'assassinat els tres acusats

Una de les germanes estava en llibertat i el magistrat ha decidit la seva entrada immediata a presó

ARA
2 min
Els tres acusats durant la primera sessió del judici aquest dilluns.

BarcelonaEl jurat popular que ha jutjat el conegut com a crim de les bessones de Sabadell ha considerat que Dolores i Pilar V., conjuntament amb el company de la segona germana, Isaac G., són culpables d'haver assassinat Pedro Fernández. El tribunal popular considera que els tres acusats van actuar amb traïdoria, perquè van planificar la mort de l'home, però no que hi hagués acarnissament. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el veredicte resol que ell és l'autor material del crim i elles, coautores.

El jurat ha declarat Pilar i Isaac culpables per unanimitat, mentre que la votació sobre l'aleshores parella de la víctima, Dolores, que fins ara havia estat en llibertat provisional, ha acabat vuit a un. Aquest mateix divendres, i a petició de la Fiscalia, el magistrat que ha presidit el judici a l'Audiència de Barcelona ha ordenat el seu ingrés immediat a presó. En el seu cas, el jurat també ha tingut en compte l'agreujant de parentiu.

El tribunal popular ha considerat que els tres acusats són responsables de matar a cops Pedro Fernández la nit del 9 al 10 de juliol del 2021. Afirma que ho van fer de manera sorprenent i violenta. A més, també considera que després van intentar netejar les restes de sang i biològiques de la víctima. La Fiscalia sol·licita 24 anys de presó per assassinat per a Isaac G. (que va reconèixer els fets) i Pilar V., i mig any més per a Dolores, a la qual afegeix una agreujant per parentiu.

La víctima va rebre una dotzena de cops al cap i a la cara amb una eina anomenada pota de cabra en mans d'Isaac G. En aquesta acció les dones haurien participat, entre d'altres, netejant el lloc del crim, així com en un presumpte pla per enterrar el cos en un bosc.

Al judici els tres processats van negar haver planificat la mort de la víctima i van explicar que en un moment de la nit es va iniciar una discussió i la víctima va començar una baralla. Les bessones van coincidir en el fet que no van poder evitar l'escena, i Isaac G. va assegurar que va respondre a l'agressió en defensa pròpia.

stats