Successsos
Societat Successos 02/11/2022

L'home que va ferir dues noies d'una pedrada ja havia matat un vigilant d'un pàrquing el 2008

L'atacant ja només anava a dormir a la presó i acabava la condemna el 2028

3 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

BarcelonaAquest diumenge a les sis del matí un home va atacar dues noies amb una pedra de considerables dimensions al carrer Balmes de Barcelona. Una persona les va intentar ajudar, i també va rebre. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir el sospitós mitja hora més tard i van descobrir que era un vell conegut de la policia: estava complint una pena de presó per homicidi, però era al carrer gràcies a un permís de tercer grau. No gaire lluny del carrer Balmes, el 2008 el mateix detingut va assassinar un home amb un ganivet.

L'acusat, A.R.M., treballava en un pàrquing de Gràcia, però va perdre la feina. Encara tenia tracte amb els treballadors i conversant amb un d'ells va saber que aquell estiu hi hauria un substitut que no coneixia de res. Uns dies abans, ho va confirmar fent una cervesa a l'entrada del recinte amb un dels treballadors.

El 6 d'agost del 2008, a altes hores de la matinada, es va presentar a les portes del pàrquing. Segons la seva versió, tornava de fer unes copes amb uns amics. Segons la sentència, hi va anar expressament sabent que aquella hora hi hauria el nou vigilant. Es va fumar un porro i va entrar, deixant-hi la burilla –amb el seu ADN–, a les portes d'un pàrquing on ja no treballava i tampoc hi tenia el cotxe. Va baixar fins a la sala del vigilant. Estava buida. Va obrir la caixa on hi ha els diners i els va robar. En total, 300 euros.

El vigilant, però, el va descobrir i va començar una baralla en què A.R.M. va treure un ganivet i l'hi va clavar repetides vegades fins a travessar-li el fetge i rebentar-li la part inferior del cor. El vigilant, amb cinc fills i tota la família depenent del seu sou, va morir al moment. Amb els 300 euros a la mà, l'acusat va córrer fins a la sortida del pàrquing i va desaparèixer. Una clienta que sempre s'aixeca ben d'hora al matí per agafar el cotxe i portar els gossos a passejar per Collserola, però, el va veure i el va reconèixer. Feia temps que tenia el cotxe en aquell pàrquing, i va identificar qui era la persona que fugia aquella matinada.

Segons la versió de l'agressor, que va variar al llarg del procés judicial, ell passava per allà davant, va sentir xivarri i a l'entrar va veure com dues persones colpejaven el vigilant. Va voler separar-los, però el van amenaçar amb represàlies i va marxar. "Sé qui ets i et vindré a buscar", afirma que li van dir. Això, però, no concorda amb la versió dels clients, que només van veure una persona entrar i sortir del recinte. Hi havia restes de la seva sang a les ulleres de la víctima i traces del seu ADN a les ungles del cadàver. Molta quantitat d'ADN per només separar una baralla, segons els investigadors. A més, es va emportar els 300 euros cap a casa.

La condemna va arribar quatre anys després: 16 anys i sis mesos de presó per homicidi i robatori. Estava encarant el final de la pena i ja gaudia d'un tercer grau. El 2028 hauria quedat en llibertat. Però va reincidir i torna a estar a la presó. Li queden dos anys i mig de la primera condemna, però ara també s'enfronta a dos delictes de robatori amb violència i cinc de lesions per tornar a atacar de matinada, ara a dues noies al carrer Balmes.

El resultat, però, en aquest nou atac ha sigut completament diferent i per sort les dues víctimes estan bé. Una d'elles ha parlat a Betevé, i ha explicat que tot hauria pogut ser pitjor. "Ho sento, però t'he de matar" és el primer que els va dir l'agressor, que es va amagar i les va sorprendre. "Crec que he salvat la vida perquè l’home no va saber mesurar la força. Si hagués utilitzat tota la que tenia, segurament no estaria aquí", afirma.

stats