Successos
Societat Successos 12/11/2022

Macrodispositiu amb més de 100 policies a la discoteca del Paral·lel on va morir apunyalat un jove

L'operació se salda amb un detingut i 11 denúncies per tinença de drogues

3 min

BarcelonaMacroperatiu dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana en una de les discoteques més conflictives de Barcelona. Aquest dissabte a la matinada més de 100 agents dels dos cossos policials s'han presentat a la sala de festes Brisas del Caribe, a l'avinguda Paral·lel, l'escenari d'un crim per apunyalament d'ara fa 10 dies. La policia hi ha arribat, la música s'ha aturat i s'ha iniciat un escorcoll de tots els presents. El resultat: s'ha detingut un jove per una ordre pendent de detenció, s'han aixecat 11 actes administratives per tinença de drogues, s'han detectat 9 menors consumint alcohol i s'han localitzat diverses armes blanques a l'interior del local. Segons afirmen fonts policials, el local protagonitza problemes d'ordre públic cada cap de setmana, i això ha portat els Mossos i la Guàrdia Urbana a fer aquest pas.

Un detingut en l'operatiu policial en una discoteca del Paral·lel

En l'operatiu, segons confirmen fonts policials, hi ha estat present el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent. A més, han sigut moltes les unitats de les dues policies que hi han participat. Dels Mossos hi ha anat l'ARRO, la unitat de policia administrativa, la d'investigació, la de seguretat ciutadana i la canina. I de la Guàrdia Urbana també hi han sigut els antiavalots, la canina i la unitat nocturna territorial. L'objectiu de l'operació, segons informa la policia catalana en un comunicat, ha sigut identificar persones que poguessin portar armes blanques i drogues. Alhora, però, també s'ha volgut revisar que el local tingués tots els papers en ordre, cosa que explica la presència de la unitat administrativa dels Mossos.

Eduard Sallent en un moment de l'operació

En el punt de mira

La discoteca Brisas fa temps que és en el punt de mira de la policia pels molts antecedents que acumula. L'assassinat del pont de Tots Sants a l'exterior del local ha sigut l'última taca negra del seu historial, però el 2016 –llavors la discoteca es deia Koko Premium– un home ja en va matar un altre disparant-li al mig de la pista de ball. Els últims mesos la policia ha recollit més conflictes: tres baralles tumultuàries a l'abril, una altra al juny, una detenció a l'agost per agressió amb ampolles de vidre, i dues baralles més al setembre.

La investigació de l'apunyalament de principis d'octubre continua oberta. Si bé els Mossos van detenir una persona de 19 anys per la seva presumpta implicació en els fets, la policia no té clar que l'arrestat sigui el suposat autor material de l'apunyalament. A més, van ser moltes les persones que van agredir la víctima, tal com recullen diversos vídeos a les xarxes socials; per tant, pot haver-hi molts implicats més.

Davant d'aquest historial i les queixes constants dels veïns, els Mossos han augmentat el patrullatge nocturn pels voltants del local, una tàctica que han combinat amb dos macrooperatius: un amb 150 policies a l'abril i un altre aquest dissabte amb un centenar més. Alhora, fonts de l'Ajuntament de Barcelona apunten que hi ha oberts diversos procediments sancionadors contra la sala de festes. De moment, però, el districte de Sants-Montjuïc no té competències per tancar-la per raons de seguretat.

Amb tot, en un futur pròxim aquesta discoteca podria acabar a terra. El gener d'aquest any el consistori va aprovar un pla de millora urbana d'aquesta zona que inclou la demolició imminent de l'edifici i la construcció d'una residència d'estudiants a la mateixa parcel·la. La discoteca ha presentat al·legacions contra aquest projecte, però ja han sigut rebutjades per la comissió de govern.

stats