Successos
Societat Successos 06/04/2023

Maten un home de 84 anys a Sant Andreu de la Barca: "Qui li ha pogut fer això a l'Antonio?"

Els Mossos van localitzar dimarts al matí el seu cadàver amb signes de violència al seu domicili

3 min
Un cotxe patrulla dels Mossos, en una imatge d’arxiu.

Sant Andreu de la BarcaDilluns l'Antonio va seguir la seva rutina habitual. A mig matí va anar a caminar amb els seus amics una bona estona. En diuen la "ruta del colesterol". Tots voregen els 80 anys, i recorren diversos barris de Sant Andreu de la Barca mentre fan petar la xerrada. De tant en tant, s'asseuen una estona en un banc a descansar. Comenten qui ha fet més passes, com si fos una petita competició. L'Antonio, de 84 anys, últimament estava més content. Feia poc que li havien posat una pròtesi al genoll i podia tornar a fer amb normalitat la ruta. Coixejava una mica, però estava bé de salut i clar del cap. Després, com gairebé cada dia, va anar cap a les 12 hores al bar de sota casa seva. Allà veia uns altres amics, amb qui es prenia una cervesa o una copeta de vi depenent del dia. Més tard, anava a casa a dinar.

Aquest dimecres els seus amics han tornat a fer la ruta del colesterol. Més d'un l'ha fet amb un diari esportiu als braços. La conversa, però, no girava al voltant del clàssic de Copa d'aquesta nit entre el Barça i el Madrid. Avui tots es feien la mateixa pregunta: "Com ha pogut passar això?" Aquest dimarts a les 9 hores, els Mossos d'Esquadra van trobar el cos sense vida de l'Antonio a casa seva. Segons les primeres observacions, tot apunta que no va ser ni un suïcidi ni un accident, sinó un crim. El cadàver, segons fonts policials, tenia evidents signes de violència. "Qui li ha pogut fer això a l'Antonio?", repeteix un amic seu. De moment, no hi han detinguts.

L'Antonio era molt conegut al barri, i estimat. Els que el coneixen bé expliquen que ha tingut i tenia fins fa poc una vida normal. Sense estridències ni identitats ocultes. Sense posar-se en merders i portant una vida tranquil·la i rutinària. Va arribar a Sant Andreu de la Barca provinent d'Andalusia. Va aterrar ben jove a Catalunya. Va treballar uns quants anys a Celsa, una empresa siderúrgica amb seu al Baix Llobregat. Després, es va passar al món de l'hostaleria, donant vida a un restaurant que ha esdevingut un dels emblemes del barri. Va passar tota la seva vida allà fins que es va jubilar.

El restaurant, aquest dimecres amb les persianes abaixades, el regenten els seus fills. Ha sigut pare de tres i ara era avi. La seva primera dona va morir fa més de cinc anys. L'Antonio es va tornar a casar fa aproximadament un any amb una dona més jove que ell. Ara, segons narren els seus amics, estaven en procés de separació i la dona ja no vivia amb ell al carrer de la Creu. La seva casa és un bloc de tres pisos. Segons fonts de l'entorn, membres de la seva família solien aparcar el cotxe al seu garatge i dimarts a primera hora un familiar es va trobar el cos sense vida de l'Antonio. Va trucar al Sistema d'Emergències Mèdiques, que no va poder fer res per reanimar-lo.

Durant la jornada d'aquest dimarts, la policia científica dels Mossos i les unitats d'investigació van estar recollint proves al seu domicili. La investigació està sota secret d'actuacions i, de moment, totes les hipòtesis estan obertes. Els seus amics parlen d'un possible robatori, però serà la investigació dels Mossos la que ho aclareixi. "Fa dos dies estava aquí, assegut amb nosaltres. Ja no hi serà més", lamenta un amic seu que està en un banc justament davant del restaurant de la família.

stats