Successos

Un ferit greu en un tiroteig a plena llum del dia a Barcelona

Els Mossos investiguen si està vinculat amb dos intercanvis de trets recents al barri de Verdum

2 min

BarcelonaEls testimonis no saben dir amb precisió quants trets han sentit. Alguns parlen de cinc, uns altres de vuit. Però el resultat és un jardinet del barri de Verdum de Barcelona ple de casquets i fragments de bala. El recorregut dels diferents cons grocs que han col·locat els Mossos d'Esquadra al costat de cada prova permetia resseguir gairebé a la perfecció la direcció dels trets. Un adhesiu blanc en una porta indicava que allà hi havia impactat una bala. En total, hi havia una desena de casquets repartits per l'herba. Aquest és l'escenari d'un tiroteig a plena llum del dia que ha posat en alerta el carrer Góngora, al districte de Nou Barris, i també una escola que hi ha a poquíssims metres des d'on s'han sentit les detonacions just quan era l'hora de dinar. Els Mossos investiguen qui hi ha al darrere de les bales, que han deixat un home ferit de gravetat.

La víctima tenia un orifici de bala a l'espatlla i s'ha desplaçat caminant fins a un centre sanitari pròxim per rebre atenció sanitària. Des d'allà l'han traslladat a l'hospital. De moment, encara no és clar si ha tingut la mala sort de passar per allà o està implicat d'alguna manera en el tiroteig. Una bala també ha impactat a la part del darrere d'un taxi que en aquell moment passava i al vidre d'un bar. Els testimonis parlen de dues o tres persones que en perseguien una altra i que han obert foc amb armes curtes al mig del carrer. Després han marxat corrents. De fet, no hi ha cap detingut.

Una prova podria ser clau: entre el mar de bales, els Mossos hi han trobat, segons ha pogut saber l'ARA, un conjunt de claus en què també n'hi havia unes de cotxe. També es practicarà una revisió de les càmeres de seguretat de la zona i ja s'ha pres declaració a diversos testimonis dels fets. La gran pregunta és qui hi ha rere el tiroteig i la policia investiga si està relacionat amb fets semblants que han passat al barri aquestes últimes setmanes.

De fet, segons fonts consultades per l'ARA, fa dos dies una persona es va presentar a la comissaria de Nou Barris dient que havia trobat una bala al carrer Pla de Fornells, a 500 metres del tiroteig d'avui. I no només això: fa quatre setmanes els Mossos van ser alertats de nit per diversos testimonis que deien que hi havia hagut un tiroteig al mateix carrer. Quan hi van arribar, els agents també hi van trobar bales. Fonts de la investigació apunten que aquests dos últims testimonis estarien vinculats amb conflictes entre bandes que es dediquen al tràfic de drogues. Ara la policia intentarà saber si els fets d'avui també hi està relacionat.

Hi ha una desena de projectils percudits en una zona de vianants.
stats