Els Mossos redueixen a trets el treballador de seguretat que havia ferit quatre persones a Tarragona

El detingut s'havia atrinxerat després d'atacar tres excompanys de feina a Securitas i disparar un mosso durant la fugida

3 min
El dispositiu policial per atrapar el fugitiu a la carretera que connecta Riudoms i les Borges del Camp, on l'arrestat s'havia atrinxerat armat.

TarragonaM.S., de 45 anys, està en estat crític en un hospital de Barcelona després d'haver sigut abatut pel Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra al Mas Blau, un mas al terme municipal de Riudoms (Baix Camp). Hores abans s’havia atrinxerat després d’haver malferit a trets tres excompanys de l'empresa Securitas Direct en ple centre de la ciutat de Tarragona i, una hora després, un mosso quan el volia interceptar. Un dels ferits és l'administrador de la companyia, que també ha quedat en estat crític, i els altres dos treballaven d'administratius en el departament de nòmines.

Amb la investigació per aclarir els fets encara oberta, algunes fonts apunten que l’home hauria amenaçat prèviament els seus excompanys de feina amb correus electrònics, amb fotografies on ell exhibia diferents armes de foc, i titllant-los de "lladres" i "racistes" enmig d'un litigi econòmic, però aquest extrem no ha estat confirmat pel cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Josep Maria Estela, que ha argumentat, precisament, que el cas està sota investigació. Segons les primeres informacions, hauria sigut acomiadat de l'empresa i encara no hauria tornat l'arma reglamentària.

Una de les fotografies que el treballador de seguretat va enviar per correu als seus excompanys, on els amenaçava.

Els fets han passat a les 11.15 hores al número 4 de la plaça de Prim, coneguda popularment com a Mitja Lluna, quan un seguit de trets han alertat els veïns i passejants, com la regidora de Noves Ciutadanies de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, que ha explicat que des de les escales de l'edifici ha sentit "una dona cridar molt fort” i, “tot seguit, trets com si fos una pel·lícula". Quan han arribat els mossos, els mateixos treballadors de l'empresa els han informat que un antic company havia entrat armat, els havia disparat i havia fugit cap a un lloc desconegut.

Tot i tancar carrers i accessos en l'Operació Gàbia, el pistoler ha aconseguit escapolir-se des de la plaça de la Mitja Lluna de Tarragona fins a la T-11, l’autovia Reus-Tarragona, però en una rotonda de la T-11 entre Reus i Riudoms una patrulla de paisà ha aconseguit localitzar el seu cotxe i ha començat una persecució fins que el sospitós ha disparat contra els agents i n'ha ferit un. La víctima ha sigut traslladada amb helicòpter a un hospital amb una ferida de bala que no li afecta cap òrgan vital i no es tem per la seva vida. Finalment, un veí ha alertat la policia que un sospitós havia entrat en un mas abandonat, on l'home s'ha atrinxerat durant més de dues hores.

El cap Estela ha qualificat el tirador, veí d'Alcover, de “molt perillós” per les seves ”reaccions violentes”, però no s'ha confirmat que tingués antecedents penals. Tampoc no ha concretat quantes armes tenia a casa, ja que és soci del Club de Tir Olímpic Jordi, situat al barri de Sant Salvador de Tarragona i lloc habitual de pràctiques per a agents de seguretat, tant públics com privats. Segons fonts del Club, pel tipus de llicència que tenia en pot tenir legalment fins a sis.

Vista aèria del mas on s'havia atrinxerat el fugitiu.

Estela ha agraït la col·laboració de les forces de seguretat per haver proporcionat informació útil sobre el pistoler i també als molts ciutadans anònims que han informat del seu parador. De fet, ha sigut la trucada d’un testimoni el que alertat que el Mas Blau era el seu amagatall i ha sigut el GEI qui ha fet les comprovacions davant la seva “perillositat”. Tal com marca el protocol, primer els negociadors han intentat que l’home es rendís, però sense èxit. Fins i tot el GEI “ha disparat trets d’intimidació a l’aire” i la resposta ha sigut “foc real”, fins que, finalment, l’han abatut. Després d’una primera atenció mèdica d’urgència sobre el terreny, ha sigut traslladat en helicòpter en estat crític a l’hospital.

Efectius del SEM atenent els ferits del tiroteig en una empresa de seguretat de Tarragona.
stats