Successos

Troben el cos de la jove Esther López, desapareguda fa 25 dies

La Guàrdia Civil sospita que algú podria haver deixat el cadàver en aquesta zona de matinada

ARA
2 min
Efectius de la Guàrdia Civil controlen l'accés a la zona boscosa on s'ha trobat el cos

BarcelonaL'autoritat judicial ha confirmat aquest dissabte a la tarda que el cos que s'ha localitzat aquest matí sense vida prop de Traspinedo, a Valladolid, és el de la jove Esther Lopez, de 35 anys, desapareguda fa 25 dies. La noia va ser vista per última vegada el 12 de gener de matinada, als afores d'aquesta petita localitat al costat d'una cruïlla a la carretera N-122. La confirmació de la identitat ha arribat després que la família l'hagi pogut reconèixer.

El cos l'ha trobat un veí que passejava per la zona, a prop de la carretera i a escassos 3 quilòmetres del municipi. La Guàrdia Civil ja havia pentinat aquesta zona, per tant, la hipòtesi que agafa ara més força entre els cossos de seguretat és que algú hagi deixat el cos en aquest indret aquesta mateixa matinada.

L'Ajuntament de Traspinedo ha decretat tres dies de dol oficial. Tant l'alcalde com els partits de l'oposició han enviat missatges de condol i suport a la família de la jove. El desenllaç d'aquesta recerca ha impactat de ple en la campanya electoral de Castella i Lleó, fet que ha propiciat que tots els partits polítics s'hi hagin referit aquesta tarda.

Demà també està previst que els veïns de la localitat es concentrin al migdia a la plaça de l'Ajuntament per mostrar la seva solidaritat a la família i demanar que es faci justícia.

Investigació oberta

Des que es va produir la desaparició de la noia, el 12 de gener, la Guàrdia Civil ha estat rastrejant les proximitats del poble, que és a uns 25 quilòmetres de Valladolid, diàriament amb diferents unitats de recerca. Deu dies després de la desaparició els agents van detenir una persona coneguda com a Ramón El Manitas. També van escorcollar el seu habitatge durant diverses jornades. Els resultats dels informes escara estan esperant les proves del laboratori.

L'home va estar detingut durant 72 hores i la jutge que porta el cas fins i tot va prorrogar l'arrest unes hores més. Finalment, però, va quedar en llibertat provisional divendres passat, tot i que ha de comparèixer cada dia davant l'autoritat judicial, no pot sortir d'Espanya i ha de comunicar qualsevol canvi de residència. A banda d'aquest sospitós, els agents també investiguen un altre veí del poble, del qual no n'ha transcendit la identitat.

stats