SOCIETAT
Societat 29/05/2012

El Suprem confirma la sanció a la magistrada Sanahuja per criticar la investigació judicial del cas Palau

En diverses entrevistes a mitjans va qüestionar algunes decisions del jutge Juli Solaz i va dir que la instrucció anava "espectacularment lenta"

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha confirmat la sanció a la magistrada de l'Audiència de Barcelona, Maria Sanahuja, per haver criticat la investigació judicial del cas Palau, que instruïa el jutje Juli Solaz.

El Consell General del Poder Judicial va interposar una sanció disciplinaria a Sanahuja i també al magistrat Santiago Vidal per una falta lleu. La magistrada va recórrer al Suprem, que ara ha desestimat el recurs i ha confirmat la sanció.

A la interlocutòria es recorda que Sanahuja va intervenir a diferents mitjans de comunicació l'octubre de 2009 per qüestionar les decisions del jutge Solaz i del ritme "espectacularment lent" de la instrucció.

El Suprem considera que la posició d'un jutge respecte l'exercici d'un altre "no és la d'un simple ciutadà" sinó que té limitat el seu dret de llibertat d'expresió, respecte al que tindrien com a simples ciutadans.

stats