Societat 04/10/2017

Un jutjat rebutja suspendre la multa de set milions que Barcelona va imposar a FCC pel frau de les escombraries

L'empresa, que va cobrar per serveis no prestats, encara pot presentar un recurs d'apel·lació

Ara
1 min
Els catalans estan al capdavant d'Europa  en el reciclatge d'envasos.

BarcelonaUn jutjat contenciós administratiu de Barcelona ha desestimat la sol·licitud de mesures cautelars sol·licitada per Foment de Construccions i Contractes (FCC) per suspendre el pagament de set milions d'euros que li exigeix l'Ajuntament de Barcelona per suposats serveis no realitzats o prestats amb menys personal entre el setembre del 2013 i el desembre del 2015. Al juliol FCC va recórrer la multa.

La resolució, consultada per Europa Press, desestima les cautelars perquè no existeixen "els elements necessaris" per acordar aquesta mesura contra la decisió de l'Ajuntament, acordada al juliol i que ja es pot executar, encara que s'hi pot interposar recurs d'apel·lació. Argumenta que, si més endavant és estimada la petició de FCC, els perjudicis serien fàcilment valorats econòmicament i de senzilla reparació, donada la "solvència" de l'Ajuntament per reintegrar les quantitats abonades per l'empresa.

L'Ajuntament va aprovar en el ple de juliol l'expedient sancionador a l'empresa, que inclou multes per valor de més de cinc milions d'euros, i 2,1 milions més per rescabalament de serveis no prestats i danys i perjudicis. En concret, va imposar una sanció de 2,9 milions per infraccions, una de 2,1 milions per no haver informat de serveis no prestats o prestats amb un nombre inferior d'efectius, el reintegrament d'1,2 milions per serveis no realitzats o portats a terme amb menys personal i 852.486 euros per rescabalament de danys i perjudicis.

stats