Societat 08/10/2019

Suspesa l'amenaça de vaga al Bicing

Els treballadors han de decidir en assemblea si accepten l'oferta de l'empresa

Ara
1 min
Ada Colau ha presentat avui el nou bicing

BarcelonaLa vaga indefinida anunciada, a partir d'avui, al servei del Bicing ha quedat anul·lada. Com a mínim, de moment. Bicing va anunciar ahir que la protesta anunciada pels sindicats havia quedat "desconvocada", mentre que el seu comitè d'empresa va precisar que s'ha "suspès temporalment" a l'haver arribat a un preacord amb l'empresa. El servei de Bicing va fer l'anunci de normalitat a través del seu compte de Twitter, on assegurava que la reposició i el manteniment de bicicletes es farien amb normalitat.

Per part dels convocants de l'aturada, els sindicats CGT i COBAS, Sergio Fernández, un dels delegats de CGT, va precisar ahir que la decisió de desconvocar la vaga o de mantenir-la depèn "de què decideixin els treballadors en assemblea", entre ahir dilluns i avui dimarts. Fernández va explicar que han suspès temporalment la vaga perquè l'empresa UTE Pedalem Barcelona, adjudicatària del servei de lloguer públic de bicicletes, els ha fet arribar "una oferta" que no veuen "malament".

Els treballadors reivindiquen aspectes com que els salaris són "baixos" –amb moltes categories per sota dels mil euros– o que hi ha dos convenis diferents, que els sindicats demanen unificar. El comitè d'empresa també exigeix a l'empresa que complementi el 100% del salari en casos de baixa per accident laboral, hospitalització o intervenció quirúrgica i que els treballadors passin a tenir un contracte fix a partir dels sis mesos a l'empresa. També reivindiquen que augmentin els extres per nocturnitat i caps de setmana i que es garanteixi el compliment de la llei de prevenció de riscos.

stats