Societat 08/02/2016

El detingut per assassinat a Tailàndia era un pròfug de la justícia a Espanya

El sospitós té pendent un judici en el qual estava acusat d'estafa, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents

Ara
1 min
El cap de la policia tailandesa mostrant una fotografia d’Artur Segarra, el principal sospitós del crim.

BarcelonaEl català Artur Segarra, detingut com a suposat autor de l'assassinat de l'executiu David Bernat a Tailàndia, tenia a Espanya una ordre de recerca i captura des de 2015 per evadir a la justícia espanyola, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas. Concretament, sobre el detingut pesava una ordre de recerca i captura emesa al maig del 2015 pel jutjat penal número 14 de Barcelona, on té pendent un judici en el qual estava acusat d'estafa, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents, segons les fonts.

El detingut era suposadament un dels líders d'una xarxa d'estafes a gent gran a Barcelona que va entabanar un centenar d'ancians, als quals l'organització enganyava comprant-los els seus pisos a canvi d'una renda vitalícia, segons ha concretat El País.

Segarra, que va ser detingut diumenge a Cambodja, es troba ja a Tailàndia, on la policia es mostra convençuda que és l'autor del crim del consultor català David Bernat. Segons la policia tailandesa, Bernat va ser segrestat i extorquit amb l'objectiu d'aconseguir accés als seus comptes bancaris a Singapur. De fet, els investigadors han trobat moviments de grans quantitats de diners des dels comptes de Bernat cap a bancs a Espanya i Tailàndia, entre les quals es trobaria el compte de Segarra, que segons la premsa tailandesa hauria rebut uns 900.000 euros.

stats