Societat 19/12/2015

Taiwan aprova el dret dels pacients a interrompre un tractament mèdic per poder morir

El legislador defensa que "no es pretén animar l'eutanàsia o el suïcidi assistit, sinó donar al pacient la capacitat per posar fi a la seva vida de manera natural i no ser obligat a sobreviure amb dispositius de suport vital"

Ara / Efe
1 min
La llei permetrà als pacients taiwanesos amb malalties greus o terminals no allargar la vida de forma assistida / ARA

BarcelonaEl Parlament taiwanès ha aprovat la primera llei asiàtica d'interrupció del tractament mèdic i ús de dispositius de suport vital en cinc situacions clíniques, ha informat el Legislatiu illenc. Aquesta llei, la primera d'aquest tipus a l'Àsia, entrarà en vigor en tres anys, segons ha anunciat el ministeri de Salut i Benestar Social.

Les cinc situacions en què es pot optar per abandonar el tractament i optar per l'eutanàsia són els casos terminals, comes irreversibles, estats vegetatius persistents, demència avançada i altres afeccions catalogades com a incurables. La llei estipula que el pacient, per endavant o després de consultar amb els metges, pot rebutjar les cures quan estigui davant una de les cinc condicions esmentades.

Dos metges especialitzats en àmbits relacionats amb la malaltia del pacient i l'equip de cures pal·liatives han de confirmar la condició de la persona, abans d'executar els desitjos del pacient, segons la nova llei. "No es pretén animar l'eutanàsia o el suïcidi assistit, sinó donar al pacient la capacitat de posar fi a la seva vida de manera natural i no ser obligat a sobreviure amb dispositius de suport vital", ha defensat el legislador Tian Jiu-qin, en declaracions a la premsa illenca.

stats