SOCIETAT
Societat 06/08/2012

Una nova tempesta d'aigua i pedra castiga els cultius agrícoles del Segrià i la Noguera

És la tercera pedregada destacada d'aquest estiu que afecta el pla de Lleida aquesta campanya

Acn
1 min

BarcelonaUna nova tempesta d'aigua i pedra aquest diumenge a la nit ha tornat a castigar els cultius agrícoles del Segrià i la Noguera i ha deixat molt malmesa la producció que s'havia salvat de l'anterior pedregada, del 27 de juliol.

Segons ha explicat a l'ACN el responsable de la fruita dolça del sindicat Unió de Pagesos, Raül Sales, la tempesta va fer el mateix recorregut que la de finals de juliol, entrant per la Franja de Ponent i afectant els termes municipals dels Gimenells i el Pla de la Font, Alpicat, Rosselló, Vilanova de Segrià i Benavent de Segrià.

A més, algunes produccions de la Noguera també han resultat perjudicades. Aquest cop, però, els danys més importants han estat provocats pel fort vent i les grans quantitats d'aigua caigudes en poca estona i no tant la pedra, segons Sales.

El responsable de la fruita dolça del sindicat Unió de Pagesos ha expressat la seva esperança que el peritatge d'Agroseguros sigui "eficient i acurat". A més de les afectacions a les plantacions de fruita dolça, la tempesta també ha causat inundacions a Gimenells i el vent ha provocat caigudes de palets en una cooperativa de fruites de Benavent de Segrià, mentre que a l'empresa Indulleida hi ha entrat molta aigua i fang.

La tempesta ha caigut aquest diumenge entre les vuit i les nou del vespre i ha fet el mateix recorregut que la del 27 de juliol, traslladant-se de la Franja de Ponent i afectant sobretot el Segrià i la Noguera. Pel que fa a la del 5 de juliol, els municipis més afectats van ser els del Segrià, les Garrigues i el Pla d'Urgell.

stats