Societat 06/03/2013

Les pluges deixen dos morts i centenars d'evacuats a la Catalunya Nord

En alguns punts han caigut fins a 180 litres per metre quadrat

Agències
1 min

PerpinyàDues persones han mort a la Catalunya Nord a causa del temporal, que ha provocat l'evacuació de centenars de persones davant del risc de desbordament del riu Agly. La prefectura dels Pirineus Orientals ha indicat que la principal amenaça se situa en el curs del riu entre les localitats de Rivesaltes i Barcarès.

El director de gabinet de la prefectura ha precisat, en declaracions a l'emissora 'France Info', que s'havia advertit als alcaldes de sis municipis en aquesta zona per garantir la seguretat dels habitants. El Ministeri d'Ecologia ha indicat en un comunicat que les evacuacions s'han decidit en una àrea a 200 metres de cada riba de l'Agly, i ha insistit que "és imperatiu respectar les instruccions i, sobretot, no aventurar-se sol".

Una dona ha mort aquest dimecres després d'haver intentat creuar amb el seu cotxe la riera de Reart, al municipi de Pollestres, al sud de Perpinyà, en un pas que estava prohibit des d'aquest dimarts.

Hores abans havia mort un pescador en un altre incident atribuït al fort temporal, que ha afectat especialment les diferents comarques de la Catalunya Nord, on en unes poques hores han caigut fins a 180 litres per metre quadrat en alguns llocs.

stats