Societat 21/05/2015

Tercer caos ferroviari en un mes per avaries al centre de control de l'Adif

La xarxa pateix importants retards després d'una nova fallada general al centre que regula tot el tràfic ferroviari des de l'Estació de França

E. F.
2 min
Un tren aturat a l'estació de Reus aquest matí. ACN

BarcelonaL'avaria al centre de control de trànsit ferroviari de l'Estació de França és la tercera que es registra el darrer mes i que desencadena el col·lapse a la xarxa de Rodalies de Catalunya. La d'aquest matí ha obligat a interrompre la circulació a totes les línies de Rodalies i Regionals en plena hora punta. L'ARA fa un seguiment des de l'1 de gener de totes les avaries que detecten els usuaris a la xarxa ferroviària

17 d'abril del 2015: Una incidència al centre de control va provocar importants retards en la circulació ferroviària. La situació va començar a tres quarts de set del matí per un problema informàtic i els retards van ser de 30 minuts de mitjana durant sis hores, segons l'empresa, tot i que alguns usuaris apuntaven encara un funcionament anòmal 12 hores després de l'incident.

20 d'abril del 2015: Una fallada elèctrica de nou al centre de control de trànsit de l'Estació de França de Barcelona va desencadenar retards en la circulació durant tota la tarda i fins al final del servei. Només 72 hores després de la darrera avaria, la fallada general va registrar-se a les 16.50 hores i va provocar retards de 20 minuts de mitjana a tota la xarxa de Rodalies, Regionals i trens de Llarga Distància.

21 de maig del 2015: Nou col·lapse a Renfe en plena hora punta per una avaria al centre de control de l'Adif. La circulació ha arribat a estar interrompuda a totes les línies de la xarxa de Rodalies de Catalunya i també en els trens Regionals. El Govern ha avisat que fins a les 14 hores no s'haurà normalitzat el servei, que ara s'ha reprès en algunes línies amb retards acumulats.

stats