Societat 07/12/2014

El Tercer Sector veu "insuficient" la partida dels pressupostos catalans destinada a la protecció social

"La pobresa severa s'està cronificant", afirma Àngels Guiteras, i demana al Govern que treballi per cobrir les necessitats bàsiques com l'alimentació, habitatge i renda mínima.

Europa Press
1 min

BarcelonaLa presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, ha dit considerat "insuficient" la partida dels Pressupostos catalans per al 2015 destinada a la protecció social. En una entrevista a TV3, Guiteras ha explicat que "el percentatge que Catalunya destina a la protecció social per habitant a Catalunya és un 3% més baix que en altres comunitats autònomes, i està un 7% per sota de la mitjana europea".

Ha afirmat que la Taula d'Entitats del Tercer Sector atén totes les entitats socials de Catalunya i que no compten amb els recursos necessaris per realitzar els pagaments. "Tenim un deute acumulat de 50 milions d'euros", ha assegurat Guiteras, i ha declarat que la lluita contra el frau fiscal podria complementar les partides en protecció social. Guiteras ha alertat que "la pobresa severa s'està cronificant", i ha demanat al Govern que treballi per cobrir les necessitats bàsiques com l'alimentació, habitatge i renda mínima.

Solidaritat amb els afectats per la pobresa energètica

"L'Executiu català ha estat pioner en abordar els problemes de la pobresa estructural i les dificultats que tenen aquestes persones per pagar el subministrament de serveis bàsics", ha explicat Guiteras. Ha responsabilitzat les empreses subministradores de ser corresponsables de la pobresa energètica i els ha demanat solidaritat amb "les més de 300.000 famílies que necessiten que se'ls condoni el pagament de les seves factures".

stats