Societat 20/03/2011

Un terratrèmol de 2,6 graus a l'escala de Richter sacseja el pirineu occidental

El sisme ha tingut l'epicentre a Vilaller i s'ha produït poc abans de dos quarts de cinc de la tarda

Acn
1 min

BarcelonaUn terratrèmol de 2,6 graus a l'escala de Richter amb epicentre al nord-est del terme municipal de Vilaller ha sacsejat l'Alta Ribagorça, segons informa l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment.

El sisme s'ha produït poc abans de dos quarts de cinc de la tarda (15.25 hores GMT). Els Bombers de la Generalitat han explicat que no han hagut de fer cap sortida per atendre algun desperfecte que hagués pogut causar el terratrèmol.

Fonts de l'Institut Geològic de Catalunya han confirmat que el terratrèmol ha tingut una intensitat d'entre 2,5 i 2,6 graus i han comentat que en les properes hores hi haurà rèpliques, tot i que seran 'imperceptibles' per la població, ja que estaran al voltant d'un grau a l'escala de Richter.

La frontera perquè un terratrèmol es pugui percebre són els tres graus a l'escala de Richter i és per això que pràcticament el sisme no s'ha notat entre els habitants de Vilaller. L'epicentre s'ha situat al nord-est d'aquest municipi de l'Alta Ribagorça i a uns nou quilòmetres del Pont de Suert.

L'Institut Geològic de Catalunya ha qualificat de 'normal' aquest terratrèmol, ja que l'Alta Ribagorça es troba entre les zones sismològicament més actives del Pirineu.

stats