Societat 09/09/2013

Els homes amb els testicles petits es cuiden més dels seus fills

La mida dels testicles està relacionada amb el caràcter més o menys protector dels pares, segons un estudi de la Universitat d'Emory, a Atlanta

Europa Press
2 min

MadridLa mida dels testicles està relacionada amb la participació de l'home en les tasques de cuidar els seus fills: els que els tenen més petits són més propensos a involucrar-se en l'atenció dels seus descendents, segons un estudi realitzat per antropòlegs de la Universitat d'Emory, a Atlanta (Estats Units). La investigació, publicada a 'Proceedings of the National Academy of Sciences', mostra que els volums testiculars més petits es vinculen amb una activitat cerebral més protectora per part dels pares.

Factors econòmics, socials i culturals influeixen probablement en el nivell d'atenció que un pare presta al seu fill, però els investigadors volien investigar possibles vincles biològics. Se sabia que els nivells més baixos de testosterona en els homes s'han correlacionat amb una major participació paterna en la cura dels fills, i que els homes amb nivells més elevats de l'hormona tenen més possibilitats de divorciar-se i de ser infidels.

L'estudi s'ha fet amb 70 pares biològics amb un fill d'entre 1 i 2 anys que viuen amb el nen i la seva mare biològica. Les mares i els pares han estat entrevistats per separat sobre la participació del pare en la cura dels nens, incloent-hi tasques com ara canviar bolquers, alimentar i banyar el nen, quedar-se a casa per cuidar-lo quan està malalt o portar-lo al metge.

Els resultats mostren una relació clara entre els nivells de testosterona i la mida dels testicles per una banda, i el nivell d'atenció paternal directe. El volum dels testicles també està vinculat amb l'activitat en l'àrea del cervell associada amb la recompensa i la motivació. Amb tot, els investigadors conclouen que "podria ser que quan els homes s'involucren més com a cuidadors els seus testicles s'encongeixin. Les influències ambientals poden canviar la biologia. Sabem, per exemple, que els nivells de testosterona baixen quan els homes es converteixen en pares involucrats".

L'estudi es va centrar només en l'atenció paterna directa i no en formes indirectes d'atenció, com ara la protecció dels infants i/o treballar per atendre les seves necessitats materials.

stats