Marroc

Tirats per terra i totalment desatesos: el tracte que reben els migrants a Nador

Una entitat pro drets humans eleva el nombre de morts fins a 27 i exigeix una investigació

Ara
1 min
Els migrants que van aconseguir creuar la frontera

BarcelonaEn l'intent d'entrada massiva de 2.000 migrants subsaharians per la tanca de Melilla hi van morir ahir almenys 18 persones i més de 200 van resultar ferides, en un dels episodis més tràgics viscuts en aquesta frontera. Segons sembla, 133 van aconseguir el seu propòsit, però la gran majoria van ser interceptats entre els agents marroquins i espanyols. L'Associació Marroquina dels Drets Humans de Nador (AMDH) ha denunciat el tracte que estan rebent tots aquests migrants i ja ha demanat que s'obri una investigació "per determinar responsabilitats", segons el diari Melilla Hoy. Aquesta entitat pro drets humans també eleva la xifra de migrants morts fins a 27 i assegura que també hi ha dos agents marroquins que han perdut la vida, però aquesta informació encara no ha estat confirmada.

AMDH ha publicat una sèrie de vídeos en què es pot veure el tracte inhumà que pateixen els migrants que no van poder travessar la frontera i en què se'ls pot veure amuntegats per terra els uns sobre els altres. "D'aquesta manera inhumana, amuntegats els uns sobre els altres, les autoritats marroquines van detenir desenes de migrants subsaharians davant de la barrera", diu la piulada. També hi ha altres vídeos en què es veu com els agents es passegen entre les víctimes sense socórrer-les.

Amb aquest balanç "catastròfic" i aquestes imatges, l'AMDH denuncia que les polítiques migratòries "són letals". L'entitat adverteix que es podria estar intentant "ordenar l'enterrament ràpid dels migrants subsaharians i sudanesos que van morir ahir" per impedir "una investigació global, ràpida i seriosa per determinar les responsabilitats".

Els 133 migrants que van aconseguir passar la frontera han estat derivats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Tots són homes i aparentment majors d'edat.

stats